Moto: Britanicul Graham Jarvis a câştigat Red Bull Romaniacs pentru a şaptea oară

Britanicul Graham Jarvis a câştigat, sâmbătă, ediţia a 19-a a celui mai dificil raliu hard enduro din lume, fiind pentru a şaptea oară când se impune la Red Bull Romaniacs, potrivit site-ului competiţiei.

Supranumit ”The King of Carpathians” (Regele Carpaţilor), Jarvis (47 ani) s-a mai impus în 2008, 2011, 2012, 2013, 2016 şi 2017.

Jarvis a fost urmat în clasamentul final al clasei Gold de bulgarul Teodor Kabakciev, la 8 min 32 sec, şi de spaniolul Mario Roman, la 13 min 26 sec, etc.

Germanul Manuel Lettenbichler, care se impusese la ultimele trei ediţii, a încheiat pe locul 6.

Primul român din ierarhia acestei clase a fost Zsolt Varga, pe 17.

Neozeelandezul Chris Birch, campion la clasa Gold în 2010, a obţinut victoria la Silver, cu un avans de doar 1 min 26 sec faţă de francezul Fabien Poirot, în timp ce australianul Adam Giles a completat podiumul, la 18 min 18 sec de învingător. Românul Andrei Boţoacă s-a clasat pe 11, iar Emanuel Gyenes, pe 16.

Letonul Edgars Silins s-a impus la clasa Bronze, cu un avans de 4 min 55 sec faţă de românul Marius Achim Popovici, în timp pe trei s-a clasat, la 11 min 22 sec, austriacul Matthias Walkner (KTM), câştigătorul Raliului Dakar în 2018. Walkner s-a clasat anul acesta s-a clasat pe locul 3 în Arabia Saudită.

Primul român la această clasă a fost Vlad Casian Hămbăşan, pe locul 7.

Ovidiu Nistor a ieşit învingător la clasa Iron, unde i-a devansat pe americanul Arron Flynn (cu 19 min 8 sec), şi pe britanicul Richard Copsey (cu 34 min 21 sec).

La Atom pe primul loc s-a clasat britanicul Chris Beecroft, urmat de austriacul Hans Peter Haunschmid, la 33 min 6 sec, şi de cipriotul Markos Pantelides, la 39 min 18 sec. Ionuţ Manea a ocupat locul 7.

Red Bull Romaniacs a fost cea de-a cincea etapă din acest sezon al Campionatului Mondial de hard enduro, fiind cursa cu cele mai multe naţiuni prezente la start, peste 50.

Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles