Moment aniversar pentru Federaţia Română de Lupte! 90 de ani de istorie şi performanţă

210

23 noiembrie este ziua Federaţiei Române de Lupte, care sărbătoreşte anul acesta 90 de ani de activitate! La 23 noiembrie 1930 s-a înființat la Oradea Federația Română de Lupte și Haltere, precursoarea actualului for care patronează luptele libere, greco-romane şi feminine. Momentul aniversar de astăzi este amintit şi de preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu, care a ţinut să ureze marii familii a luptelor româneşti mulţi ani de performanţă de-acum înainte.

“Sunt onorat din această postură să pot ura un sincer «La mulți ani!» Federației Române de Lupte și tuturor din familia luptelor românești! Azi sărbatorim 90 de ani de istorie și performanță! Este un moment unic pe care l-am fi marcat printr-o mare sărbătoare, în condiții normale. Traversăm o perioadă dificilă, dar asta nu înseamnă că azi trebuie să ne uitam istoria presărată cu numeroase rezultate deosebite. În 23 noiembrie 1930, la Oradea, s-a înființat Federația Română de Lupte și Haltere care s-a mutat la București, un an mai târziu. De 90 de ani, luptele au adus României numeroase titluri și medalii pe scena lumii. Avem o istorie în spate, iar în față un viitor la fel de strălucit! Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată în conducerea acestui sport, iar la ceas de sărbătoare vă asigur că voi face tot ce îmi stă în putintă să scriem, împreună, alte pagini de istorie! Așa să ne ajute Dumnezeu! La mulți ani!”, este mesajul transmis de preşedintele Răzvan Pârcălabu prin intermediul paginii de facebook a Federaţiei Române de Lupte.

De remarcat că FRL se află printre laureate – locul 10 all time – în clasamentul întocmit de către Federația Internațională de Lupte, United World Wrestling, în ceea ce privește medaliile cucerite la marile competiții, Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale, Campionate Continentale.