Mihai Rohozneanu, componentul echipei CSM Reșița, este antrenorul naționalei masculine de handbal pe plajă

România şi-a depus dosarul de candidatură pentru găzduirea Campionatului Mondial de handbal pe plajă din 2022, eveniment care ar putea fi organizat pe litoralul Mării Negre. Antrenorul federal de handbal pe plajă, Nicoleta Ivan, a declarat că organizarea în ţară a CM ar fi un avantaj pentru naţionala României în vederea obţinerii calificării la Jocurile Olimpice din 2024, acolo unde acest sport va fi prezent în premieră.

De altfel, România va evolua anul acesta în premieră la Campionatele Europene de seniori, feminin şi masculin.

Naționala masculină de handbal pe plajă este antrenată de jucătorul și antrenorul de la CSM Reșița, Mihai Rohozneanu.

România poate ajunge mai uşor la Jocurile Olimpice la handbal pe plajă decât la handbal în sală. Eu am încredere că beach handball-ul se va dezvolta. Nu avem încă mulţi jucători deoarece echipele de handbal indoor au şi ele obiective de performanţă şi sunt încă reticente să îşi lase sportivii la acţiunile de selecţie la handbal pe plajă, dar muncim să îi convingem. Cred că putem ajunge mai uşor la Jocurile Olimpice cu beach handball-ul, decât cu handbal indoor„, a precizat Mihai Rohozneanu.

Deocamdată Mihai Rohozneanu se concentrează pe evoluția echipei sale de club la turneul semifinal, ce are loc la Brașov pentru promovarea în Liga Națională.

Adrian Georgescu, selecţionerul naţionalei feminine de handbal pe plajă, apreciază atenţia care se acordă în ultimul timp acestui sport.

„Mă bucur că federaţia acordă din ce în ce mai multă atenţie beach handball-ului. Anul acesta beneficiem de cele mai multe cantonamente şi meciuri de pregătire. Turneul de la Baia Mare este o ocazie excelentă, ca nivel este probabil mai sus chiar şi decât un Campionat European. Avem jucătoare cu experienţă în beach handball, care au terminat junioratul şi au participat deja la competiţii internaţionale. Acest prim Campionat European de senioare este o provocare pentru mine şi fete, aşteptam acest debut de mulţi ani”, a subliniat Georgescu, pentru Agerpres.ro

sursa foto: Cristina Corocan