Mihaela Buzărnesu, două victorii într-o zi în Mexic

59

Mihaela Buzărnescu a avut parte de un debut fast la turneul WTA de la Guadalajara (Mexic), dotat cu premii totale de 235.238 dolari, cu două victorii într-o singură zi, luni, la simplu şi dublu, transmite Agerpres.

Buzărnescu (32 ani, 136 WTA) a trecut în primul tur la simplu de Coco Vandeweghe (SUA), cu 7-6 (4), 6-7 (5), 6-2, după aproape trei ore de joc (2 h 59 min).

Românca a început în forţă şi a condus cu 4-0 în primul set, dar apoi a pierdut cinci ghemuri la rând. A reuşit să salveze două mingi de set şi a dus disputa în tiebreak, unde a reuşit să se impună cu 7-4, în urma unui debut bun (3-0, 4-1, 6-2).

În actul secund, americanca s-a desprins rapid la 4-1, dar Buzărnescu a luptat şi a revenit în joc, preluând conducerea cu 6-5. În tiebreak, Vandeweghe (29 ani, 228 WTA) a înclinat balanţa în favoarea sa şi s-a impus cu 7-5, câştigând ultimele două puncte.

Buzărnescu a dominat setul decisiv, în care a avut 4-0 şi a încheiat cu 6-2.

Ambele jucătoare au comis multe erori în acest meci, Vandeweghe a încheiat cu 6 aşi şi 13 duble greşeli, iar Buzărnescu a făcut 15 duble greşeli.

Mihaela Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 3.675 dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe câştigătoarea dintre cehoaica Marie Bouzkova, a doua favorită, şi românca Irina Bara.

La dublu, Buzărnescu şi Anna-Lena Friedsam s-au impus cu 6-4, 6-2 în faţa cuplului Ana Blinkova (Rusia)/Kristina Kucova (Slovacia). Favoritele numărul patru au obţinut victoria într-o oră şi 13 minute.

Pentru acest succes, perechea Buzărnescu/Friedsma şi-a asigurat un cec de 2.300 dolari şi 60 de puncte WTA la dublu. Următoarele adversare vor fi învingătoarele din meciul Aliona Bolsova (Spania)/Danka Kovinic (Muntenegru) – Eri Hozumi/Miyu Kato (Japonia).

sursa foto Agerpres