Micii atleţi caransebeşeni, pe podium la Naţionalele copiilor!

Atletismul caransebeşean are viitor! Au demonstrat-o micii sportivi prezenţi la Campionatele Naţionale rezervate copiilor I şi II. Reprezentanţii secţiei de profil de la CSS Caransebeş s-au întors din capitală cu trei medalii – iar toţi atleţii au reuşit să-şi depăşească performanţele anterioare în probele în care au concurat. Rezultatele  obţinute în cele două zile de concurs sunt trecute în revistă de antrenorul emerit Cristian Dragomir.

“Noi am participat la această competiție cu șapte atleţi și am reușit să câștigăm trei medalii. Ce m-a bucurat foarte mult a fost faptul că toţi au făcut recorduri personale la probele la care au participat – iar performanţele de timp obținute au făcut ca să se claseze printre primii 10 din țară absolut toți copiii. Performerul ediției din acest an a Campionatelor Naționale de copii I şi II a fost Remus Avram, care a câștigat două medalii de argint,  la proba de 200 m, cu timpul de 28 secunde și 27 de sutimi, și la 300 m, cu 45 de secunde și 18 sutimi. El a fost secondat, cu o medalie de bronz în proba de 200 m garduri, de Harris Lăzărescu, care și-a făcut și el record personal, cu 35 de secunde și 21 de sutimi.

De asemenea,  sunt foarte mulțumit de performanțele realizate de către Ionuț Baltariu, care a ocupat locul șase în proba de 1500 m. Foarte bine a mers şi Grace Lăzărescu, locul şase la 200 m garduri. Alexandra Purdescu s-a clasat de două ori pe locul nouă, la 200 m garduri și la 800 m, Yannis Caraibot a obţinut locul șapte la aruncarea discului, iar Melisa Popa și-a făcut personal best-uri în probele de 800m și 1.500 m, clasându-se pe locul 10 în proba de 1.500. Cu alte cuvinte, toți au mers extrem de bine și mă bucur că vor urma ani în care sunt convins că vor progresa – astfel că din spate vine un lot la fel de valoros ca acela de juniori pe care îl avem în prezent.  Fac mențiunea că Alexandra Purdescu și Ionuț Baldariu vor fi de la anul juniori U16, deci vor urma să concureze în categoriile, ca să zic așa, adevărate ale atletismului, categorii care înseamnă un alt nivel de performanță față de cel cerut la copii. Așadar, avem viitorul asigurat și îi felicit și pe colegii mei care s-au ocupat de-a lungul timpului de acești copii. Să-i enumăr: Iuliana Enache, Roxana Pepa și Marian Enache. Cu toţii ne ocupăm de atleţi şi facem deplasări cu ei aproape săptămână de săptămână.

 În ceea ce priveşte anvergura competiției din Capitală, fac precizarea că la nivelul acesta de vârstă sunt foarte mulți concurenţi în fazele finale. Sunt în jur de 400-500 de copii la cele două categorii, copii I și copii II.  Trebuie spus că ei s-au calificat trecând prin nişte preliminarii, ca să zic așa, prin competiţii zonale. Pentru zona noastră întrecerile s-au desfășurat Timișoara și au participat sportivi din 6-7 județe. Sigur, aceste zone se desfășoară la nivelul întregii țări, gruparea judeţelor fiind pe criteriul geografic. Deci, da, sunt foarte mulți copii care practică asetismul la nivelul acesta de vârstă. Din păcate, rămân mai puțini pe măsură ce timpul trece și unii dintre ei aleg să facă și altceva în programul lor extrașcolar. Eu rămân la părerea că se îmbină foarte bine școala cu sportul de performanță și ar putea să performeze fără probleme, chiar dacă urmează cursuri ale unor profesii de viitor. Pentru că atletismul te coordonează, te disciplinează și îți oferă oportunități sociale și chiar profesionale de mare importanță pentru tineri.”

La sfârşitul acestei săptămâni, Lucian Ştefan, cel mai valoros atlet caransebeşean al momentului, va participa în proba de 3000 m la Campionatele Internaţionale de seniori ale României.

De același autor

Related Articles