Memorialul Vali Boşca, o reuşită! Juniori şi veterani au făcut spectacol pe dreptunghiul verde

Zeci de foşti şi actuali fotbalişti ai Banatului s-au întâlnit în Reşiţa, la o nouă ediţie a competiţiei organizate în memoria lui Valentin Boşca, regretatul portar care şi-a petrecut cei mai frumoşi ani ai carierei la CSM Reşiţa. La evenimentul sportiv desfăşurat pe terenul sintetic acoperit din Parcul Siderurgistului au participat opt echipe: Prietenii lui Vali Boşca, Park Arena, Galacticii, Berarii, Milano, Arsenal, Voinţa Lupac şi CSM Reşiţa U 19. Pe dreptunghiul verde au făcut spectacol jucători din generaţii diferite – de la juniori până la veterani trecuţi de 50 de ani. Un turneu de suflet, a spus Leontin Doană, cel care a jucat în roşu şi negru alături de regretatul Vali Boşca.

“Am venit să-l comemorăm pe Vali Boşca,  fostul meu prieten şi coleg. A fost un om deosebit, un caracter frumos, un fotbalist de valoare – şi nu în ultimul rând un prieten adevărat. Sperăm să continuăm competiţia an de an în amintirea lui, pentru că Vali merită acest lucru. Ne-am întâlnit aici, sunt prezenţi fotbalişti de valoare, jucători de Liga a III-a şi a II-a. În plus, ne bucurăm să ne întâlnim cu foşti fotbalişti de marcă, precum Ion Florea sau Ioan Ilieş.”

Despre colegul şi prietenul Vali Boşca a vorbit şi Gheorghe Popa, un alt portar emblematic al grupării din Valea Domanului.

“Este cea de-a treia ediție a turneului organizat  în memoria marelui portar care a fost Vali Bocşa.  Cred că o să înceapă să devină o permanență această competiție. Ne bucurăm că putem să-l comemorăm, eu cu colegii mei de la CSM Reşiţa. În primul rând o facem pentru amintirea lui și pentru familia sa. Cu această ocazie, vreau să mulțumesc tuturor celor care se implică în organizarea evenimentului, ne-am propus să nu îl uităm pe Vali Boşca.”

La finele maratonului fotbalistic de la Park Arena, trofeul a fost adjudecat de CSM Reşiţa U 19, care a învins în finală cu 3-1 formaţia Prietenii lui Vali Boşca. În meciul pentru locul trei, Voinţa Lupac s-a impus cu 3-1 în faţa echipei Park Arena.

Cele mai citite

Related Articles