Memorialul Valentin Boşca: fotbal mare pe teren mic!

Cea de-a doua ediţie a memorialului Vali Boşca la fotbal în sală a oferit microbiştilor reşiţeni un spectacol sportiv atractiv, cu meciuri viu-disputate şi multe goluri. Opt echipe au participat la turneul de pe terenul sintetic acoperit din Parcul Siderurgistului, iar în competiţie au intrat mulţi prieteni şi colegi ai unuia dintre cei mai apreciaţi portari din istoria fotbalistică a Reşiţei.  Între participanţi s-a aflat şi Gheorghe Popa, goalkeeperul care a fost ani de zile coleg cu Vali Boşca la CSM Reşiţa.

„Am avut un sentiment de tristeţe când am realizat că am organizat deja a doua ediție a acestui memorial. Am vrut să ne implicăm foarte mult în organizare, noi, cei care am jucat alături de Vali Boșca. Vom continua să-l comemorăm și vom organiza an de an câte un turneu. Consider că Vali Boșca merită acest lucru, deoarece a fost unul dintre cei mai mari portari din istoria modernă a fotbalului reșițean. Mă bucur că au venit la acest turneu destul de mulți foşti şi actuali fotbaliști. În organizarea acestui eveniment ne-a ajutat și un sponsor din Germania, îi mulțumim pe această cale. Cu siguranță că la următorul turneu ne vom implica și mai mult”, a declarat Doru Popa.

„A fost un spectacol fotbalistic la care au luat parte foști jucători care au evoluat alături de Vali Boșca. Atmosfera a fost una frumoasă, au venit mulți oameni să-i vadă la treabă foști și actuali fotbaliști. Lumea este dornică de fotbal şi a putut vedea la treabă și unii jucători activi, precum Dean Beța de la Steaua sau Laurențiu Breșneni de la CSM Reșița”, a spus la rândul său Boșco Vișatovici, unul dintre principalii organizatori ai turneului.

Despre Valentin Boşca a vorbit şi fostul atacant al rossonerilor, Cristian Bercsenyi:

„Noi, foștii fotbaliști de la CSM Reșița, ne-am adunat să-l comemorăm prietenul nostru Vali Boșca și știu că se bucură pentru noi de acolo de unde este. Chiar dacă suntem echipă de veterani, sunt sigur că nu ne-am făcut de rușine la acest turneu. La un moment dat, Vali Boșca și Doru Popa au fost cei mai buni portari din țară. Cu siguranță că vom continua tradiția și vom organiza în fiecare an câte un turneu memorial.”

La finele maratonului fotbalistic, locul I a revenit echipei Park Arena, podiumul fiind completat de CSM tineret şi Sporting Anina.  Titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui Rareş Osain, iar premiul pentru cel mai bun jucător i-a fost acordat lui Alexandru Negru.

De același autor

Related Articles