Memorialul Corneliu Buşu, la bilanţ! Caransebeşeanul Christian Tamaş, pe podiumul turneului principal

Cea de-a șaptea ediție a Memorialului Corneliu Bușu la șah s-a desfășurat în perioada 28.09.-01.10.2023, în sala Campus Cafe a Centrului UBB din Reşiţa.
În cele trei competitii din cadrul manifestării : şah clasic seniori (Turneul A), șah clasic juniori (Turneul B) și şah fulger (Turneul C) s-au aliniat la start 42 + 29 + 25 de jucători.


De departe, cea mai prestigioasă competiție a fost turneul A, care a aliniat la start 3 maeștri internaționali, un maestru FIDE, un maestru național și mulți candidați de maestru și jucători de categoria I.

La final, pe primele două locuri, cum era de așteptat, s-au clasat cei doi mari favoriți ai turneului A: M.I. Manea Alexandru și M.I. Grunberg Mihai-Lucian. Pe locul trei, o mare şi plăcută surpriză: candidatul de maestru Tamaș Christian Arrydan (14 ani) din Caransebeș. Locurile IV-VI au fost ocupate de NM Mircov Nicola Alexandar, MF Dragomirescu Călin și M.I. Ionescu Mihai.


La Juniori s-a impus Korcsek Alexandru David, urmat de Dima Ioan-Radu și Drăgoi Albert Marian.
La Feminin s-a impus Mihai Laura-Cristina, urmată de Munteanu Luminița Dana și tânăra speranță Chilnicean Andreea Teodora.
La Veterani s-a impus NM Grozav Valeriu Gheorghe, urmat de Turcu Fănel (Zimnicea) și Bartha Andrei – 80 ani (Timișoara).


Pe paliere de ELO cei mai buni au fost:
ELO <2200 Samu Sorin Mihai (Oradea), urmat de Lung Liviu (Timișoara) și Tunaru Alexandru (Obreja).
ELO < 2000 Stroescu Gheorghe, urmat de Fulger Alexandru-Ionuț (Râmnicu-Vâlcea) și Stăngu Alin.
ELO < 1800 Mandici Constantin Florin, urmat de Grosu Tudor (Timișoara) și Cîrjan Daniel (RâmnicuVâlcea).

ELO < 1500 Popistaş Mario-Cosmin, urmat de Pleșca Victor (Timișoara) și Drăgilă Ionuț.
ELO < 1150 Marinca Matteo Ioan.


“Succesul lui Tamaş fusese anunţat de victoria sa la Turneul de Blitz, unde a ocupat locul I în dauna M.I. ManeaAlexandru (Câştigătorul tunrneului A!) și a coleguluisău de club Korcsek Alexandru-David. O clasare bună și pentru veteranul (de acum!) BolintișMihai, locul VI la general.
Competiția juniorilor a dat cîștig de cauză lui Tărăbîc Yannis Andrei (DrobetaTurnuSeverin), urmat de Grecu Bogdan Andrei, Negură Matei, Bușe Mihai-Cristian, Popovici Ana-Maria-Iulia și Constantin Alexandru-Leonard.
La 12 ani s-aimpus Negură Mario, urmat de Țibănia Ionuț și Basarabă Mihai-Sebastian.
La 8 ani s-a impus Antonescu Anastasia-Nicoleta, urmată de Prodan Cristiaan-Andrei, Pup Paul și Borozan Damian-George.
Trofeul pentru cel ma itânăr participant i-a revenit lui Popa Andrei (5 ani).


Competițiile s-au desfășurat la un ridicat nivel tehnic, într-un fair-play desăvârșit. Dacăjuniorii noștri de frunte au venit, au jucat și au câștiga ttrofee și multe puncte ELO, mulți dintre seniorii din Reșița și din județ au rămas restanțieri prinabsența de la cel mai prestigios turneu organizat în Caraș-Severin în ultimele două decenii”, se mai arată în comunicatul Asociaţiei Judeţene de Şah.

Cele mai citite

Related Articles