Medalii pentru doi pompieri mehedinţeni la Mondialele Poliţiştilor şi Pompierilor

Doi pompieri mehedinţeni au reprezentat cu succes ISU Mehedinţi la cea dea XVIII-a ediție a Jocurilor Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, ce s-a desfăşurat, în perioada 08-18 august 2019, în China, de unde s-au întors cu nouă medalii, şase câştigate la probele de înot şi trei la disciplina atletism.

Această competiţie a reunit peste 10.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi, din 79 de țări, uniţi de pasiunea pentru sport, care s-au întrecut pentru a obţine rezultate cât mai bune la cele 61 de discipline sportive.

Din lotul reprezentativ al României au făcut parte şi doi pompieri mehedinţeni, maiorii Brebu Mariana-Lavinia și Bratu Adrian, care au reuşit să se remarce la două dintre discipline: înot şi atletism.

Cea de-a şasea participare la această competiţie i-a adus Laviniei Brebu şase medalii, dintre care trei de argint, obţinute la probele: 200m – liber, 4*50m – mixt ştafetă şi 4*50m – liber ştafetă, iar alte trei de bronz la probele: 100m – spate, 200m – mixt şi 50m – bras, reuşind să se claseze pe locul IV la proba 50m – fluture. În cadrul celor şase ediţii ale Jocurilor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor la care a participat, sportiva a obţinut 34 de medalii, dintre care: 11 de aur, 13 de argint şi 10 de bronz. 

Şi pompierul Bratu Adrian a obţinut rezultate remarcabile la toate cele trei probe de atletism la care a participat, fiind medaliat cu argint la probele 200 metri şi 100 metri plat, ocupând locul al III-lea la proba 400 metri. Astfel, Adrian a reuşit să-şi apere titlul de VICECAMPION MONDIAL obţinut la prima sa participare la aceste jocuri, în anul 2017, la Los Angeles, unde sportivul a obţinut cinci medalii: patru de argint și una de bronz.

Cele mai citite

Related Articles