Meciul de rugby România-Portugalia va fi condus de o brigadă de arbitri din Irlanda

arbitri irlandezi la meciul Romania - PortugaliaMeciul dintre selecţionatele de rugby ale României şi Portugaliei, care va avea loc sâmbătă, 1 februarie, la Cluj, în cadrul noii ediţii a Cupei Europene a Naţiunilor, va fi condus de o o brigadă de arbitri din Irlanda. La centru se va afla Sean Gallagher, un arbitru tânăr, de 24 ani, care în ciuda lipsei de experienţă şi-a arătat deja valoarea, fiind unul dintre cei mai apreciaţi arbitri ai noii generaţii din ţara sa. El şi-a făcut debutul în urmă cu patru ani, la un joc din al treilea eşalon valoric al ţării sale. Originar din Navan, Sean Gallagher este unul dintre arbitrii asistenţi din Liga Celtică, în această ipostază debutând şi într-o partidă din Cupa Europeană a Naţiunilor din 2012, dintre Spania şi Georgia, încheiată cu o surprinzătoare victorie a ibericilor (25-18). O experienţă aparte pentru tânărul arbitru irlandez a fost să conducă la centru, tot în 2012, disputa dintre Ţara Galilor şi Italia, din cadrul turneului feminin al Six Nations, mai ales că partida a fost programată pe Millennium Stadium din Cardiff. În ceea ce ne priveşte, Sean Gallagher a condus la centru partida de la Campionatul European U18 din 2012 dintre România şi Spania, care a avut loc la Madrid şi care s-a încheiat cu succesul ibericilor (14-10), în finala pentru locurile 3-4.

Cei doi arbitri asistenţi vor fi Kieran Barry şi Stuart Gaffikin, ambii având în palmares partide atât în Liga Celtică, cât şi în competiţiile europene inter-cluburi.

De menţionat că ultima întâlnire în care România a avut ca adversară Portugalia pe propriul teren, în 2012, şi care s-a încheiat cu succesul Stejarilor (15-7), a fost condusă tot de arbitri din Irlanda, la centru fiind atunci Mark Patton.

Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles