Marius Vizer, în Comisia de coordonare a CIO pentru JO 2020 de la Tokyo

marius-vizerRomânul Marius Vizer, preşedintele Federaţiei internaţionale de judo, a fost inclus în Comisia de Coordonare a Comitetului Internaţional Olimpic pentru JO de vară de la Tokyo, din anul 2020, prezidată de australianul John Coates, vicepreşedintele CIO, a anunţat miercuri organismul olimpic mondial, citat de AGERPRES.

Marius Vizer (56 ani) va reprezenta în această comisie federaţiile sportive internaţionale, în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei SportAccord, funcţie în care a fost ales în luna mai a acestui an.

În urma deciziei germanului Thomas Bach, noul preşedinte al CIO, din comisia însărcinată cu monitorizarea pregătirilor capitalei japoneze pentru Olimpiada din 2020 vor mai face parte israelianul Alex Gilady, ca vicepreşedinte, Anita DeFranz (SUA), Guy Drut (Franţa), Habu Gumel (Nigeria), Nicole Hoevertsz (Aruba), Robin Mitchell (Fiji) Lydia Nsekera (Burundi), Mikaela Cojuangco-Jaworski (Filipine), Irena Szewinska (Polonia) şi Zaiqing Yu (China).

În comisie au fost incluşi, totodată, englezul Sebastian Coe, fostul preşedinte al Comitetului de organizare Londra 2012, în numele comitetelor olimpice naţionale, înotătoarea Kristy Coventry din Zimbabwe, în calitate de reprezentantă a sportivilor, precum şi brazilianul Andrew Parson, din partea Comitetului Paralimpic Internaţional.

Tokyo a fost desemnat gazdă a Jocurilor Olimpice din 2020 pe 7 septembrie, capitala japoneză câştigând lupta cu Madridul şi Istanbulul, celelalte oraşe care aspirau să organizeze această competiţie. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles