[AUDIO] Marius Cocioran, record naţional şi calificare la Olimpiadă! Reşiţeanul a făcut o cursă excelentă la Europeanul din Cehia

Campionatul European de Marş desfăşurat în Cehia, la Podebrady, va rămâne cu siguranţă unul din reperele luminoase din cariera reşiţeanului Marius Cocioran! Veteranul marşului românesc a făcut astăzi o cursă excelentă în proba de 50 de km, reuşind să stabilească un nou record naţional pe această distanţă. Marius a încheiat proba în 3 ore, 55 de minute şi 29 de secunde, cu o jumătate de minut sub fostul record naţional, stabilit tot de el în 2015. Ocupant al locului 12 în ierarhia individuală finală, cel mai titrat mărşăluitor al României şi-a asigurat biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru Marius, este cea de-a treia prezenţă consecutivă la competiţia supremă, după participările de la Londra şi Rio. E un vis împlinit, a spus după cursă campionul reşiţean.

“Cursa a fost excelentă pentru mine, având în vedere că am reuşit să fac record naţional. Mai mult nici nu puteam să-mi doresc. Am avut şi vreme foarte bună care pe mine m-a ajutat. Nu a fost foarte cald, cerul a fost înnorat. Legat de cursă, am pornit în aşa fel încât să pot să o duc până la capăt şi să mă şi calific la Jocurile Olimpice. Mi-am făcut nişte calcule, ştiam cam ce timp îmi trebuie ca să-mi asigur calificarea. Şi, dacă totul a mers bine, am reuşit şi record naţional. Sincer, m-am gândit că aş putea bate recordul. Am cedat puţin pe final, se putea şi mai bine, dar, per total, sunt foarte mulţumit. Este pentru a patra oară când bat recordul pe această distanţă. Am făcut-o de două ori în 2021, o dată în 2015 şi acum, în 2021. O evoluţie foarte bună a avut şi Remus Rădoi, colegul şi elevul meu. Chiar sunt mândru de el, vreau să îl felicit, pentru că a făcut o cursă excelentă. A avut ceva probleme în pregătire, dar a dat dovadă de profesionalism şi voinţă, cred că are în faţă un viitor frumos. Îmi pare rău de colegul meu de suferinţă, Narcis Mihăilă, care nu a reuşit să se califice. Mi-aş fi dorit să mergem împreună. Pe această cale, îi transmit să ţină capul sus şi să meargă mai departe, pentru că de putut, poate. Vom munci împreună mai departe. Nu această Olimpiadă este capăt de linie”, a spus Marius Cocioran.

Din păcate, Narcis Mihăilă, celălalt mărşăluitor de top al Reşiţei, nu a încheiat cursa şi a ratat astfel şansa de a fi prezent la a doua sa Olimpiadă.

Remarcabilă a fost şi evoluţia veteranei Ana Rodean, care a stabilit primul record național al probei de 35 kilometri. Mărșăluitoarea în vârstă de 36 de ani a abordat această probă nouă la feminin, terminând pe poziția a 13-a, cu rezultatul de două ore 59 de minute și 27 de secunde. La final, antrenorul Octavian Măzăran, şeful delegaţiei României la Europeanul din Cehia, a făcut bilanţul competiţiei de la Podebrady:

“Putem să spunem că suntem bucuroşi în primul rând de noul record naţional al sportivului Marius Cocioran în proba de 50 km, record care anterior i-a aparţinut tot lui. Şi-a îmbunătăţit recordul cu 30 de secunde, timpul nou fiind de 3 ore, 55 de minute şi 29 de secunde. El a ocupat locul 12 la individual, iar echipa României, formată în totalitate din sportivi de la CS Municipal şi CS Universitatea Reşiţa – mă refer la Marius Cocioran, Remus Rădoi şi Ionuţ Pleşu – a ocupat locul 6. Marius Cocioran a realizat un timp care, conform punctajul ranking, îi va da dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Noi spunem că este calificat în proporţie de 99%, ţinând cont că în data de 31 mai se închide seria concursurilor, se va trage linie şi vom afla cei 60 de participanţi în proba de 50 km de la Olimpiadă. Suntem încrezători şi, conform punctajului, credem că este ca şi calificat. În acelaşi timp, Ana Rodean, sportivă de la CS Universitatea Reşiţa în dublă legitimare cu Unirea Alba Iulia, a făcut un nou record naţional în proba de 35 de km, ceea ce ne dă speranţe că pe viitor ea se va califica la Campionatele Mondiale din Oregon, din anul 2022. Din echipa României, mai vreau să-l menţionez pe Remus Rădoi, care şi-a îmbunătăţit cu aproape 5 minute timpul în proba de 50 km. Acum o lună, la Campionatele Naţionale de la Dudince, el îşi mai îmbunătăţise o dată timpul cu peste 13 minute. Suntem încrezători, iată, vin şi sportivi tineri din urmă, sportivi care, în perspectivă, vor putea să ia locul lui Marius Cocioran şi Narcis Mihăilă. Din păcate, Narcis a avut din nou probleme la stomac şi a fost nevoit să abandoneze în cursa din Cehia”, a precizat antrenorul Octavian Măzăran.

Cele mai citite

Related Articles