Marion Bartoli a câştigat titlul feminin la Wimbledon

Marion BartoliJucătoarea franceză de tenis Marion Bartoli a câştigat sâmbătă turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, învingând-o în finală pe germana Sabine Lisicki în două seturi, 6-1, 6-4, după o oră şi 21 de minute de joc.

Bartoli a condus cu 5-1 în setul 2 şi se părea că victoria ei va fi una facilă, dar Lisicki a avut o revenire. Ea a ieşit din letargie doar când Bartoli şi-a procurat primele trei mingi de meci, dar a fost prea târziu, notează AFP.

Este prima victorie într-un turneu de Mare Şlem pentru franţuzoaica de 28 de ani, care a mai fost finalistă la Wimbledon în 2007, pierzând atunci în faţa lui Venus Williams. La Roland Garros, ea a ajuns în semifinale (2011), iar la Australian Open şi US Open nu a trecut de sferturi.

Bartoli, N.15 mondial, este prima franţuzoaică învingătoare într-un turneu de Mare Şlem după Amélie Mauresmo în 2006, tot la All England Club. De la începutul erei Open, în 1968, singurele franţuzoaice învingătoare în turnee de Mare Şlem sunt Bartoli, Mary Pierce şi Mauresmo.

Victoria lui Bartoli este o mare surpriză, franţuzoaica având la startul turneului cota 125 la 1 la casele de pariuri. Ea a profitat de o tragere la sorţi favorabilă şi de hecatomba favoritelor, devenind prima jucătoare ce triumfă la Wimbledon fără să întâlnească vreo adversară din Top 15. Ea l-a învins, succesiv, pe jucătoarele care ocupă în clasamentul WTA locurile 82, 70, 93, 104, 17, 20 şi 24. Bartoli a câştigat cele şapte meciuri ale sale fără să piardă vreun set.

Sâmbătă, Lisicki, N. 24 mondial, a fost foarte nervoasă, la prima sa finală într-un turneu major. Ea a fost umbra jucătoarei care a învins-o în această săptămână pe Serena Williams, iar la un moment dat a izbucnit în lacrimi, înţelegând că are o zi slabă. Spre deosebire de ea, Bartoli a arătat o remarcabilă stabilitate emoţională.

Lisicki a devenit prima jucătoare germană care dispută finala la Wimbledon după Steffi Graf în 1999.Sursa:Agerpres

De același autor

Related Articles