Mari performeri ai României donează pentru protecția medicilor. Reșițeanca Alina Vuc implicată în campanie

Mari campioni ai României participă la o campanie de strângere de fonduri pentru protecţia cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Marie Curie” din Capitală, scrie Agerpres.

Foşti şi actuali sportivi vor dona obiecte care vor fi licitate în mediul online, banii strânşi urmând a fi folosiţi pentru achiziţionarea de materiale de protecţie pentru medici.

“În plină pandemie de COVID-19, marii campioni ai sportului românesc participă la o campanie prin care se strâng fonduri pentru protecţia medicilor. Camelia Potec, Mihai Leu, Valeria Răcilă, Mihai Covaliu, Laura Badea şi alte personalităţi din lumea sportului vor dona bani şi obiecte cu valoare sentimentală, care vor fi licitate online de fani. Fondurile astfel obţinute vor fi folosite pentru achiziţionarea de materiale de protecţie pentru cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii ”Maria Sklodowska Curie” din Bucureşti. Campania ”Campionii Strâng Rândurile”, probabil cea mai mare campanie umanitară a sportului românesc, este iniţiată de Asociaţia Junior Sport şi organizată de Asociaţia de Medicină pentru Sănătate Publică”, transmit inițiatorii campaniei.

În zilele următoare, personalităţi importante ale sportului românesc vor dona echipamente purtate la competiţii importante, medalii, cupe, diplome, aceste obiecte urmând să fie licitate pe pagina de eveniment “Campionii strâng rândurile” – campanie umanitară (Facebook).

Fostul campion mondial la box şi campion naţional la raliuri, Mihai Leu, s-a alăturat campaniei, donând o cămaşă de raliu care îi poartă autograful. “Am intrat cu foarte mare drag în proiectul Campionii strâng rândurile. Cred că este foarte important pentru toţi să fim cât mai uniţi în această perioadă. De această dată, încercăm să strângem fonduri pentru Spitalul Marie Curie”, a spus Leu.


Au mai donat până acum luptătoarea Alina Vuc, (echipamentul cu care a participat la JO de la Rio), pugilistul Cosmin Gîrleanu (medalia primită la câştigarea titlului naţional de seniori, un tricou şi o pereche de mănuşi), preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu (tricoul oficial al Raliului Argeşului cu semnăturile piloţilor Mihai Leu, Titi Aur, Vali Porcişteanu) şi fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Bogdan Constantin Matei (cupă primită de la pilotul de raliuri Simone Tempestini).

Și-au mai anunţat participarea la campanie Valeria Răcilă, Laura Badea, Mihai Covaliu, Camelia Potec, Răzvan Pîrcălabu, Cristinel Romanescu, Alin Petrache, Irina Deleanu, Alexandru Dedu, Vasile Cîtea, Horia Păun, Florin Florea, Eduard Novak, Gabriel Toncean, Nicolae Dobre, Gheorghe Vişan, Elisabeta Lipă, Amatto Zaharia, Şerban Valeca, Viorel Gâscă, Vasile Gliga, Lucia Mihalache, Marilena Mladin, Alexandru Ballai, Simone Tempestini, Alexandra Dulgheru, Nicolae Ghiţă şi Viorel Ganea.

Campania, al cărei partener media este AGERPRES, va dura până în luna iunie, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va impune.

Reprezentanţii comunităţii sportive care vor să susţină campania prin donaţii în bani, pot depune sume în contul RO76BRDE441SV94664304410, deschis de Asociaţia Junior Sport la BRD, Sucursala Almasul.

sursa foto: Agerpres/Alina Vuc

De același autor

Related Articles