Marcel Răducanu revine la Reşiţa, cu o lansare de carte!

Fostul mare fotbalist Marcel Răducanu se va afla la Reşiţa în zilele de 8 şi 9 august! Cu acest prilej va fi lansată în capitala Banatului de Munte cartea “Marcel Raducanu, Talent, Fenomen și Legendă”. Marcel Răducanu a jucat primul meci în Divizia A chiar pe stadionul de la Reşiţa, se precizează în comunicatul care anunţă vizita fostului internaţional.

“Marcel Răducanu a debutat în Divizia A la Reșița în data de 22 aprilie 1973, în meciul C.S.M.Reșița-Steaua, câștigat de ,,Rosso-nerii” din Banat cu scorul de 2-0 (0-0), golurile fiind marcate de extrema Ioan Florea în minutul 55 și de mijlocașul Aurică Beldeanu în minutul 56 din penalty.

Marcel Raducanu nu a uitat acest lucru și este mândru să revină în inima Banatului montan la Reșița. În timpul vizitei la Reșița, marele fotbalist va avea mai multe întâlniri profesionale, va depune coroane de flori la mormântul fostului Ministru al apărării naționale Sorin Frunzăverde și la mormântul fostului sau prieten și coleg de la echipa națională de juniori a României, Mircea Chivu.

 Ziua de 8 august se va încheia cu un antrenament condus de Marcel Raducanu și echipa lui tehnică, care îi va avea ca protagoniști pe micii fotbaliști ai Reșiței, la stadionul din Valea Domanului începând cu ora 18,00.

În data de 9 august, vor avea loc următoarele activități la sediul Camerei de Comerț din Reșița :

  •  începând cu ora 9,30 Conferință de presă
  •  începând cu ora 10,30 lansarea romanului ,,Marcel Raducanu, Talent, Fenomen și Legendă”.

Cartea îl are ca autor pe domnul conf. univ. dr. George Coca, avocat în Baroul București, reprezentant de seama al mediului academic din România”, se arată în comunicatul de presă.

Marcel Răducanu a fost fotbalistul Stelei între 1972 şi 1981, perioadă în care a marcat 94 de goluri.  El a evoluat în 21 de meciuri pentru Naţionala tricoloră. Desemnat Fotbalistul Anului în 1980 în România, Răducanu s-a refugiat în Germania în 1981. În străinătate, a mai jucat pentru Borussia Dortmund şi FC Zurich.

După ce a absolvit școala de antrenori în Germania,  Marcel Răducanu a deschis în 1994 la Dortmund o școală de fotbal acreditată de Federația acestei ţări.

De același autor

Related Articles