[FOTO] Maratonista Liliana Dragomir, legitimată la CSM Reșița o obținut un rezultat bun la Londra

266

Atleta Liliana Dragomir de la Caransebeș, legitimată la CSM Reșița a obținut un rezultat bun la Campionatul Mondial de atletism de la Londra. În proba de maraton s-a situat a 67-a, din 98 de concurente, în două ore, 53 de minute și 30 de secunde. Antrenorul ei, federalul Cristian Dragomir a declarat că rezultatul este unul bun, ținând cont de mai mulți factori:

”Rezultatul realizat de Lili la Londra a fost unul bun. Putea să fie foarte bun, dar s-a alergat pe un alt traseu, deoarece organizatorii au dorit să-i protejeze pe participanți, în eventualitatea unui atentat. A fost unul mult mai dificil și din cauza aceasta au fost multe abandonuri, inclusiv ceilalți reprezentanți ai României au abandonat. Locul 67 din 98 de sportivi înscriși ne dă speranțe că vom putea să urcăm în primii 50 sau chiar mai sus.”

Cealaltă reprezentantă a României, Paula Todoran, a abandonat aproape de jumătatea cursei. Liliana Dragomir a încheiat cursa de maraton pe poziţia 67, cu timpul de 2.53.30. Maratonul a fost câştigat de Rose Chelimo (Bahrein) cu timpul de 2:27:11 (SB), urmată de fosta campioană mondială (2011 şi 2013), Edna Ngeringwony Kiplagat din Kenya, cu un timp de 2:27:18 (SB). Medalia de bronz a fost câştigată de o atletă americană, Amy Cragg, cu timpul de 2:27:18 (SB), o surpriză care a readus Statelor Unite o medalie în această probă, după argintul câştigat de Marianne Dickerson în 1983, la prima ediţie a Campionatului Mondial de Atletism.

A fost o cursă cu multe abandonuri, în care majoritatea concurentelor au înregistrat timpi mai mari, decât cei obținuți anterior.

În data de 13 august, la Campionatul Mondial de atletism de la Londra vor intra în concurs maratoniștii legitimați la CS Universitatea Reșița.

sursa foto: Liliana Dragomir

Cristina Corocan