Magnus Carlsen îl conduce pe Viswanathan Anand în meciul pentru titlul mondial la șah

Magnus Carlsen- Viswanathan AnandNorvegianul Magnus Carlsen conduce cu scorul de 4,5-2,5 în faţa indianului Viswanathan Anand, actualul campion mondial de şah, în meciul pentru titlul suprem, care are loc în oraşul indian Chennai.

În partida numărul şapte, de luni, când s-a jucat iar apărarea berlineză, la fel ca în partida a şasea, a fost consemnată remiza, după 32 de mutări. Viswanathan Anand, cu piesele albe, reuşeşte astfel să pună capăt victoriilor obţinute de Carlsen, în partidele cinci şi şase.

Primele patru partide s-au terminat remiză, după 16, 25, 51 şi 64 de mutări.

Organizatorii confruntării au anunţat că premiile totale se ridică la suma de un milion de euro. Învingătorul primeşte 60 la sută, iar învinsul 40 la sută, dacă meciul se termină după 12 de partide. Dacă titlul se decide la tie-break, 55 la sută revine câştigătorului, iar învinsului – 45 la sută.

Viswanathan Anand şi Magnus Carlsen au primit în avans câte 200.000 euro. Cadenţa de joc prevede ca după două partide, cei doi şahişti să aibă o zi de pauză.  În cazul în care egalitatea persistă şi după 12 meciuri, se trece la partidele de departajare.

Magnus Carlsen şi-a câştigat dreptul de a lupta pentru titlul mondial de şah după ce s-a impus în primăvară la Turneul candidaţilor, care s-a desfăşurat la Londra.

În primăvara anului 2012, Viswanathan Anand şi-a apărat titlul la Moscova, unde l-a întrecut pe Boris Gelfand (Israel). Scorul a fost de 6-6 şi a fost necesar un tie-break sau ‘moarte subită’, pentru ca indianul să îşi apropie victoria.Sursa:Agerpres

Cele mai citite

Related Articles