Magica Balta Caransebeş a câştigat Cupa României Caraş-Severin!

ACS Magica Balta Caransebeş este câştigătoarea Cupei României Caraş-Severin la fotbal. În ultimul act al competiţiei judeţene, gugulanii au învins clar formaţia CSO Anina. Meciul disputat la Reşiţa, pe sinteticul din Valea Domanului, s-a încheiat cu scorul de 3-0, golurile fiind marcate de Marius Frenţ (26, 76), de două ori, şi Ion Feneş (44). La final, ambele echipe au fost recompensate cu medalii, iar preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Viorel Lolea, a înmânat câştigătoarei trofeul de Cupă. Succesul şterge într-o oarecare măsură dezamăgirea provocată de înfrângerea suferită de caransebeşeni în campionat pe terenul rivalei ACS Slatina Timiş. Directorul sportiv al formaţiei Magica, Silviu Neghină:

“O zi frumoasă după o zi tristă duminică – o înfrângere rușinoasă la Slatina, meritată, pentru că n-am jucat nimic. Astăzi în schimb am făcut un joc bun, la valoarea noastră, și am dovedit că totuși suntem o echipă de rang superior. Eu cred că putem evolua clar şi în Liga a III-a, cu câteva improvizații. Campionatul se mai joacă, dar şansele noastre sunt mici. Sper că cei de la Oravița îşi vor juca cinstit șansa și astfel să ne ajute. Dacă Oravița câștigă cu Slatina putem să fim campioni. În privinţa meciului de astăzi, consider că a fost un joc frumos, între două echipe bune – zic eu, cele mai bune echipe ale campionatului, formaţii care au jucat fotbal tot timpul numai în teren. Magica a fost mai bună astăzi, dar transmit felicitări lui Nelu Badea şi echipei din Anina, fac un lucru bun acolo.”

De cealaltă parte, antrenorul Aninei, Nelu Badea, a recunoscut superioritatea adversarei din Caransebeş.

“A fost o victorie meritată a celor de la Magica, cel puțin prima repriză au condus ostilităţile fără drept de apel. În repriza a doua ne-am mai revenit și noi puțin, dar per ansamblu este o victorie meritată a formaţiei caransebeşene. Din păcate, la noi se vede imediat în joc dacă lipsesc trei jucători – cum a fost situaţia astăzi. Am jucat cu cinci jucători de 2006, şi a fost destul de greu să joci cu cinci juniori în fața unei echipe ca Magica Balta, dar oricum merită toate felicitările.

Eu vreau să câștig fiecare meci, indiferent cu ce echipă joc. Ce pot să zic? Sperăm să terminăm pe locul trei, așa cum ne-am fixat obiectivul. Aveam ca obiectiv și Cupa, dar astăzi adversarii au fost mai buni. În schimb, am avut succes cu echipa under-17, suntem campionii județului la categoria 2006-2007. Spun că ne-am depășit condiția, pentru că este un oraș mic și nu putem face o formație în care să fie doar copii născuți 2006-2007. Avem cel puțin opt jucători născuți 2009, din care trei titulari meci de meci. Deci ne-am depășit condiția, dar mergem la Sânnicolau Mare ca să jucăm cât putem de bine la turneul zonal.”

Preşedintele AJF-ului cărăşean, Viorel Lolea, a felicitat ambele formaţii pentru parcursul foarte bun din Cupa României şi din campionat:

“Câștigătoarea Cupei României este Magica Balta. Țin să îi felicit pe această cale pentru tot parcursul care l-au avut și în competiția Ligii a 4-a. Este o câștigătoare merituoasă, echipa galeriei din Balta. Vreau să îi felicit și să le transmit multă baftă – și sper să reprezinte cu cinste județul în etapele superioare ale Cupei României. Nu în ultimul rând vreau să felicit și echipa din Anina. Scorul este puțin cam mare față de ce s-a văzut în teren. Sper să avem un sfârșit de campionat liniștit în Liga a 4-a și cea mai bună echipă dintre cele două, Magica Balta Caransebeş sau Slatina Timiș, să ne reprezinte cu cinste. Sper să avem sezonul viitor încă o echipă în Liga a III-a.”

Competiţia de Cupă s-a încheiat – dar campionatul Ligii a IV-a mai programează câteva etape. În weekend are loc runda cu numărul 28. CSO Anina va sta de această dată, iar Magica Balta va primi duminică  vizita Forestei Armeniş.

De același autor

Related Articles