Maccabi Haifa – Astra Giurgiu 2-0, în playoff-ul Europa League

Maccabi - Astra 2-0Astra Giurgiu a fost învinsă de Maccabi Haifa cu 2-0 (1-0), joi seara, 22 august, pe stadionul ”Kiryat Eliezer”, în prima manşă a playoff-ului Europa League la fotbal.
Astra a scăpat uşor, după ce Maccabi a marcat prin Ruben Rayos ”Rayo” (30) şi Alon Turgeman (61), spaniolul Rayo a ratat un penalty (41), apărat de Lung jr, care a fost de departe cel mai bun om de pe teren, cu multe intervenţii providenţiale.
Vicecampioana Israelului a avut prima ocazie mare de gol în chiar minutul 4, prin Ezra, care l-a croşetat scurt pe Măţel şi a tras, dar Lung jr a respins. Lung a intervenit foarte bine şi în min. 22, la o centrare foarte periculoasă în careu, iar în min. 25 a salvat golul în faţa aceluiaşi Ezra, care l-a depăşit uşor pe Măţel. Maccabi a deschis scorul în min. 30, prin spaniolul Rayo, din lovitură liberă de la circa 23 de metri, cu toată opoziţia lui Lung. Lung a intervenit excelent la şutul lui Katan (32) şi a salvat echipa de la gol în min. 41, când Junior Morais a comis henţ în careu, dar portarul Astrei a apărat şutul telefonat al lui Rayo. Astra a avut câteva incursiuni la poarta israelienilor, dar acestea s-au stins în preajma careului advers. Sunt de notat, totuşi, şuturile lui Ivanovski (9) şi Cristescu (36), care au ratat ţinta, însă.
După pauză meciul a fost echilibrat o perioadă, dar Maccabi a reuşit să se desprindă în min. 61, când Alon Turgeman a marcat cu un şut la colţul lung, după o fază la care Cristescu a respins nefericit balonul: 2-0. Astra a acuzat şocul şi Ezra a fost din nou aproape de gol, în min. 65, dar Lung a salvat situaţia în cele din urmă. Lung s-a mai opus golului şi în min. 67, când Abuhazira a rămas singur cu el. Astra şi-a creat şi ea o situaţie de gol, prin Ivanovski, însă şutul macedoneanului s-a dus peste poartă (69). Abuhazira a fost aproape de gol, pe un contraatac supranumeric, dar a ratat incredibil în faţa lui Lung (72), după ce Budescu şi Junior Morais au conlucrat lamentabil la un corner al giurgiuvenilor. Rayo a tras periculos (73), dar peste poartă, nestingherit de apărarea Astrei. Şi Golasa l-a întrebuinţat pe Lung în min. 77, cu un şut de la marginea careului. Imediat, Ezra a tras periculos, dar pe lângă ţintă (78).
Astra a făcut un joc foarte slab şi doar portarul Lung şi şansa au făcut să piardă la o diferenţă de scor ce poate fi remontată în manşa a doua, din 29 august, la Piatra Neamţ.

Au evoluat echipele:
Maccabi Haifa: 33. Bojan Saranov – 27. Eyal Meshumar, 21. Dekel Keinan, 25. Edin Cocalic, 13. Taleb Twatha (3. Shmuel Scheimann, 88) – 20. Yaniv Katan (căpitan), 7. Gustavo Boccoli, 10. Ruben Rayos ”Rayo” (12. Dino Ndlovu, 78) – 17. Alon Turgeman (15. Eyal Golasa, 71), 19. Shimon Abuhazira, 8. Hen Ezra. Antrenor: Ariel Benado.
Rezerve neutilizate: 22. Amir Edri – 18. El’ad Gabai, 29. Andrei Piliavskoi, 11. Idan Vered.
Astra: 1. Silviu Lung jr – 77. Alexandru Măţel, 27. Andrei Mureşan, 5. Syam Ben Youssef, 13. Júnior Morais – 14. Vincent Laban, 10. Constantin Budescu (căpitan; 8. Takayuki Seto, 77), 18. Marian Cristescu – 7. Fwayo Tembo (21. Kehinde Fatai, 56), 22. Mirko Ivanovski, 91. William de Amorim (9. Gabriel Enache, 85). Antrenor: Daniel Isăilă.
Rezerve neutilizate: 33. Dănuţ Coman – 25. Valerică Găman, 20. Ştefan Bărboianu, 19. Sadat Bukari.
Arbitru: Kevin Blom; arbitri asistenţi: Berry Simons, Hessel Steegstra; arbitru de rezervă: Serdar Gözübüyük (toţi din Olanda)
Delegat UEFA: Roy Cathcart (Irlanda de Nord), observator UEFA pentru arbitri: Dragutin Karlo Poljak (Croaţia)
Cartonaşe galbene: Keinan (20), Katan (28), Júnior Morais (41), Meshumar (51), Măţel (57), Boccoli (58). Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles