Luptele reşiţene, tari şi pe plajă! Nouă medalii la Naţionalele de la Costineşti!

Speranţele luptelor reşiţene au făcut valuri la Costineşti! De nouă ori au urcat pe podium reprezentanţii cluburilor CSS şi CSM Reşiţa în cadrul Campionatelor Naţionale de lupte pe plajă. Bilanţul luptătorilor din capitala Banatului de Munte e prezentat de profesorul-antrenor Florin Dinţă.

„Am cucerit nouă medalii – patru de aur, patru de argint și una de bronz. Cei patru care au câștigat medalii de aur sunt: Natalia Franț, la categoria plus 68 kg; Carlos Rădulescu la băieți, categoria 44 kg – iar Andrada Dinţă a confirmat din nou că are valoare. Este al patrulea an consecutiv când aduce două medalii pentru Reșița – la categoria 32 kg pe traseul aplicativ şi la lupta pe plaja juniori IV, categoria 35 kg.

Medaliile de argint au fost aduse de copiii juniori IV și juniori mici: Ioana Radu la categoria 32 kg, Daniel Şendroni la categoria 24 kg şi Sandu Florentina, care a adus două medalii de argint – la juniori IV, categoria 40 kg, și la U15, categoria 45kg. Medalia de bronz a fost cucerită de Denisa Pintiliciuc la categoria 36 kg.

Aș mai adăuga că au mai fost patru sportivi care au luptat pentru medalii și, din păcate, au ieșit pe locul patru. Au participat peste 500 de sportivi de la aproape  60 de cluburi din întreaga ţară. Au fost şi câte 40-45 de copii pe categorie. De la an la an, această competiție devine tot mai puternică, deoarece în 2024 la Paris se va face promovare pentru ca luptele pe plajă să devină sport olimpic. Sunt șanse mari ca deja din 2028 să fie sport olimpic”, a declarat tehnicianul Florin Dinţă, cel care este şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte din Caraş-Severin.

De remarcat că micii luptători au avut de această dată şi un suporter de lux: reşiţeanca Alina Vuc, cea mai titrată luptătoare a României!

Luptătorii Reşiţei sunt pregătiţi de antrenorii Adrian Dacica, Florin Dinţă, Andrei Franţ şi Nicolae Constantin.

După Naţionalele pe plajă, lotul U15 al României a rămas la Costineşti pentru a pregăti participarea la Campionatul European ce va avea loc în Ungaria în perioada 6-9 iulie. Antrenor al lotului tricolor este chiar tehnicianul Florin Dinţă.

În altă ordine de idei, o reprezentantă  a luptelor reşiţene participă începând de mâine, 28 iunie, la Campionatul European U20. În cadrul evenimentului sportiv găzduit de localitatea spaniolă Santiago de Compostella, Tania Adam va reprezenta Reşiţa şi România la categoria 68 kg.

Cele mai citite

Related Articles