Lupte: tricolorii U15, gata de start la Campionatul European din Ungaria

Cei mai buni luptători sub 15 ani din România s-au pregătit la malul mării pentru confruntarea cu elita continentală a acestei grupe de vârstă. Campionatul European de lupte libere, greco-romane şi feminine rezervat categoriei Under 15 va debuta peste câteva zile în Ungaria. Cum s-au pregătit tinerii tricolori pentru marea competiţie ne spune tehnicianul reşiţean Florin Dinţă, antrenorul lotului de lupte libere Under 15.

“După Campionatul Național de luptă pe plaje ce s-a desfășurat la Costinești, Federația Română de Lupte a organizat un stadiu de pregătire pentru lotul U15. A fost al treilea stagiu, după două cantonamente efectuate la Reșița. Din 26 iunie iunie până în 3 iulie, lotul național U15 de lupte libere și lotul național U15 de lupte feminine s-au pregătit intens la malul mării pentru Campionatul European ce se va desfășura în perioada 6-9 iulie în Ungaria. În pregătire au fost 15 sportivi la lupte libere și 15 sportive la lupte feminine. La Campionatul de la Kaposvar participă de la băieți 11 sportivi – vor fi 10 categorii, iar o categorie, cea de 48kg, va avea doi luptători. Bineînțeles, obiectivul nostru este să luăm medalii pentru România și să avem clasări cât mai bune.”

Tinerii luptători români coordonaţi de profesorul Florin Dinţă vor pleca miercuri, 5 iulie, spre Ungaria. Caraş-Severinul nu trimite sportivi la această competiţie – dar şcoala reşiţeană de lupte are totuşi un motiv de mândrie: la Europeanul Under 20 desfăşurat zilele trecute în Spania a luptat şi o sportivă de la CSS Reşiţa. La prima ei participare într-o competiţie continentală U20, Tania Adam s-a clasat pe un onorant loc 5 în limitele categoriei 68 kg.

“A fost cea mai importantă competiție din acest an pentru Clubul Sportiv Școlar Reșița. Tania Adam a reprezentat România și CSS Reșița la Under 20 în cadrul Campionatului European ce s-a desfășurat în Spania, la Santiago de Compostela. O prestate foarte bună pentru Tania, în condiţiile în care a fost prima ei participare la un Campionat European la această categorie de vârstă. S-a clasat pe locul cinci, a fost la un pas de medalia de bronz. Suntem mulțumiţi, totuși nu e puţin lucru să fi între primii cinci la un Campionat European. A câștigat două meciuri, cu o sportivă din Macedonia și cu o sportivă din Lituania. A pierdut apoi cu o ucraineancă, sportivă care a și devenit campioană europeană – iar în fiala pentru bronz a pierdut cu o sportivă din Grecia.
Este o prestație bună, ea mai este încă un an la junioare, deci poate participa și la anul – și bineînțeles ne dorim ca data viitoare să aducă o medalie”, a declarat tehnicianul Florin Dinţă, profesor la secţia de lupte CSS Reşiţa.

foto: facebook Federatia Romana de Lupte

De același autor

Related Articles