Luptătorii români, în faţa ultimei şanse de calificare la Olimpiadă! Răzvan Pîrcălabu: “Sper să ne întoarcem cu fruntea sus de la Sofia”

761

Turneul preolimpic mondial programat între 6 şi 9 mai la Sofia reprezintă pentru luptătorii români ultima şansă de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, speră ca luptătorii de top ai României să revină din Bulgaria cu fruntea sus.

“Este ultima şansă de calificare la Tokyo, sperăm să ne întoarcem cu fruntea sus de la Sofia. Obiectivul nostru, de 2 sportivi calificaţi la fiecare stil, rămâne. Dacă nu îţi impui obiective îndrăzneţe nu ai cum să realizezi lucruri mari. Eu cred că sportivii noştri au învăţat ceva din turneul preolimpic de la Budapesta. Iar noi, în perioada asta care s-a scurs, am lucrat individual cu ei, am făcut şi nişte schimbări la colectivele tehnice care să aducă un plus de prospeţime şi să le corecteze greşelile tehnico-tactice făcute în trecut. Eu sper ca ei să fie apţi, pregătiţi şi îşi pună în valoare tot ce au mai bun ca să ne întoarcem mândri de acolo”, a declarat Pîrcălabu pentru Agerpres.

Medaliat olimpic la Rio de Janeiro, Albert Saritov are cele mai mari şanse de calificare la turneul de la Sofia, apreciază Răzvan Pîrcălabu:

“Eu chiar aseară am vorbit cu antrenorii loturilor naţionale, le-am luat pulsul, să văd cum sunt. Sper ca Albert Saritov să fie bine din punct de vedere fizic, pentru că mental este foarte bine. La el e important să fie sănătos şi apt de luptă, pentru că el are cele mai mari şanse. Apoi şi Nikolai Okhlopkov, la 65 de kilograme are şi el şansa lui la calificare, mai ales că am văzut că doi dintre adversarii lui, au fost depistaţi cu COVID şi nu participă. Unul dintre ei este georgianul campion olimpic la Rio, (n.r. – Vladimer Hincegaşvili). Aşa că sper să profite de această şansă. De asemenea, avem speranţe şi la fete, la Andreea Beatrice Ana, la Kriszta Tunde Incze, la Kateryna Zhydachevska. Iar la greco-romane cu şanse sunt Alin Alexuc şi Răzvan Arnăut, care este într-o formă foarte bună, a luat şi prima lui medalie la o ediţie a Campionatelor Europene de seniori. Îmi doresc ca băieţii şi fetele noastre să facă totul, aşa cum ştiu ei mai bine, şi să se califice. La turneul acesta sunt foarte, foarte mulţi participanţi, peste 20 de sportivi la fiecare categorie. Aşa că în niciun caz nu va fi uşor”, a mai spus şeful FRL.

Federaţia Română de Lupte are o singură sportivă calificată la JO de la Tokyo, pe Alina Vuc (cat. 50 kg).

România va participa la turneul preolimpic mondial, programat între 6 şi 9 mai la Sofia, cu un lot format din 13 sportivi după cum urmează:

Lupte libere: Răzvan Marian Kovacs (cat. 57 kg), Nikolai Okhlopkov (cat. 65 kg), Zurab Kapraev (cat. 74 kg), Mihai Nicolae Palaghia (cat. 86 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg), Rareş Daniel Chintoan (cat. 125 kg);

Greco-romane: Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), Ilie Cojocari (cat. 77 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg);

Lupte feminine: Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Kateryna Zhydachevska (cat. 57 kg), Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg), Cătălina Axente (cat. 76 kg).

foto: Agerpres