Luptătorii Reşiţei, fruntaşi la Naţionalele de juniori de la Târgu Mureş!

Tinerii luptători reşiţeni s-au întors cu rezultate bune de la Campionatele Naţionale Under 15 şi Under 20. În cadrul competiţiei desfăşurate la Târgu Mureş, sportivii de la CSS Resita au cucerit o medalie de aur şi două de argint. Pe prima treaptă a podiumului a urcat Tania Adam la grupa Under 20. Reşiţeanca a confirmat încă o dată aşteptările, spune antrenorul Florin Dinţă.

“Tania Adam este deja pentru noi o certitudine, ne-am obişnuit să o vedem pe podium. A slăbit de această dată, de la 68 kg a coborât la categoria 65 kg. A ieșit campioană națională, deşi a avut o adversară foarte puternică, o adversara care anul trecut a fost campioană europeană, iar anul acesta a ocupat locul trei la Campionatele Europene. Mă bucur pentru Tania, care confirmă la fiecare concurs. La U 15 am avut doi sportivi care s-au dus până în finala pentru locurile 1-2. Aici vorbim de Ana Radu, care a și confirmat, a fost vicecampioana naţională la Cupa României – iar la acest campionat a luat tot medalia de argint. Ana a concurat la categoria 54 kg. A luptat foarte bine şi trebuie să precizez că ea mai este încă un an la U 15. O surpriză plăcută este Carlos Rădulescu, care este născut în 2010, aşadar mai are încă doi ani la U 15. El a luptat cu dispensă de vârstă, a ajuns în finala mare, unde a pierdut cu 6-4, după un moment de neatenție – dar sunt foarte bucuros pentru el, este un copil care va face multe rezultate.”

Despre Naţionalele de la Târgu Mureş au vorbit şi doi dintre laureaţii Reşiţei: campioana Tania Adam şi medaliatul cu argint Carlos Rădulescu:

“Din punctul meu de vedere, m-am descurcat bine. Mi-a plăcut organizarea, mi-a plăcut concursul de la Târgu Mureș, mai ales că am ieșit pe locul I de trei ani la rând, deja e o obișnuință pentru mine. Mă bucur pentru acest titlu la fel ca pentru celelalte, consider că e un rezultat foarte bun, având în vedere că voi putea concura şi la anul în această grupă de vârstă – pentru că am doar 18 ani. Am avut două meciuri, în primul am luptat direct cu campioana europeană. Am câștigat ambele meciuri cu 10-0. În noiembrie voi participa la U 23, unde o să fac aceeași categorie, 65 kg. Aș vrea să ies și acolo campioană. Mai mult antrenament şi cred că o să meargă. Am coborât în categorie, de la 68 la 65 kg, dar n-a fost greu deloc”, a spus Tania Adam, una dintre cele mai valoroase speranţe ale luptelor româneşti.


“Competiția a fost frumoasă, m-am simţit foarte bine. Am avut patru meciuri, dacă nu făceam o greşeală în finală puteam să iau locul întâi la categoria mea, 44 kg. Nu sunt reşiţean, vin de la Cornereva, unde am început acest sport cu antrenorul Gore Iliescu. Îmi plac luptele pentru că îţi pot oferi un viitor frumos. Îmi doresc să devin campion european mondial și olimpic”, a declarat vicecampionul naţional Carlos Rădulescu.

De același autor

Related Articles