Luptătoarea reșițeană Alina Vuc, din nou pe podium la Campionatul European

246

UPDATE:

Reşiţeanca Alina Vuc a cucerit medalia de bronz la categoria 48 kg, marți seara, la Campionatele Europene de lupte de la Novi Sad din Serbia, după ce a învins-o în meciul decisiv pe poloneza Anna Lukasiak, ne-a transmis din Serbia fostul ei antrenor de la Reşiţa, Nicolae Constantin.

Vuc a trecut în preliminarii de letona Karalina Tjapko, în sferturi s-a impus în fața olandezei Jessica Cornelia Francisca Blaszka, dar a pierdut semifinala cu azera Maria Stadnik, cea care o învinsese anul trecut în finală şi care este vicecampioană olimpică, multiplă campioană mondială şi europeană. Meciul cu Lukasiak a fost echilibrat până cu zece secunde înainte de final, când românca a reușit să se desprindă la scor.

Reşiţeanca acum în vârstă de 23 de ani şi legitimată la CSA Steaua a câștigat medalia de argint la Europenele de anul trecut.

Alina, campioană mondială militară anul trecut, mai are în palmares o medalie de argint la Europenele Under-23 în 2015, argint la Mondialele de juniori din 2013, bronz la Europenele de juniori din același an și 2011, precum și bronz la Europenele de cadeți din 2010.

Încă o medalie pentru România

Sportivul român Andrei Dukov a cucerit medalia de argint la categoria 57 kg, stilul liber, marți seara, la Campionatele Europene de lupte de la Novi Sad (Serbia), după ce a fost învins în finală de azerul de origine georgiană Ghiorghi Edișerașvili.

România, care și-a îndeplinit deja obiectivul fixat pentru această competiție, câștigarea a două medalii, participă cu 14 sportivi la Europenele de la Novi Sad.

—————————————————-

Luptătoarea reșițeană Alina Vuc luptă în această seară pentru o medalie la Campionatele Europene de lupte, ce au loc la Novi Sad, Serbia.

două victorii și o înfrângere

În confruntările avute în tururile preliminare, astăzi, s-a impus de două ori și a pierdut cu vicecampioana olimpică, Maria Stadnik din Azerbaijan, ne-a transmis din Serbia antrenorul Nicolae Constantin, care a pregătit-o pe Alina la Reșița. Azera este și multiplă campioană mondială și europeană. Acesta a ținut să se afle alături de fosta sa elevă la întrecerile continentale,  ce au loc la câteva sute de km de Reșița.

Alina Vuc, legitimată la Clubul Steaua București va evolua în această seară pentru a cuceri medalia de bronz.

Revenim cu amănunte

sursa foto: Federatia Romana de Lupte/Dumitru Constantin

Cristina Corocan