Luptă germană pentru câştigarea etapei a 10-a a Marii Bucle

Marcel KittelRutierii germani Andre Greipel şi Marcel Kittel (foto), au dat marţi, 9 iulie un adevărat recital la sprintul final de la Saint Malo în etapa a 10-a din Turul Franţei.  Marcel Kittel (Argos) a devenit primul rutier care dublează o victorie de etapă în ediţia 100 a Marii Bucle, câştigând a 10-a etapă, dintre Saint-Gildas-des-Bois şi Saint Malo, după ce îşi adjudecase prima victorie, de la Ajaccio. Britanicul Chris Froome (Sky) şi-a păstrat tricoul galben de lider al clasamentului general.

Aşa cum preconiza toată lumea, etapa de marţi s-a decis la un sprint masiv, dar aceasta nu înseamnă că neprevăzutul nu a fost prezent, chiar pe ultimii metri: bine plasat de ‘trenuleţul’ echipei sale, Lotto, germanul Andre Greipel a fost depăşit cu un sfert de roată pe linia de sosire de Kittel, cronometrat pe 197 km în 4h53’25’. Greipel a sosit, aşadar, pe 2, iar pe 3 s-a situat britanicul Mark Cavendish (Omega), cel care a provocat, încărcat de adrenalina unui sprint la peste 70 km/h, un mic incident, împingând un adversar, care a şi căzut. Pe 4 a venit tricoul verde, pe puncte, slovacul Peter Sagan, care îşi apără cu brio acest trofeu.

În clasamentul general individual, situaţia este neschimbată după ziua de pauză de luni: conduce Froome, urmat la 1’25’ de spaniolul Alejandro Valverde, apoi de olandezul Bauke Mollema – la 1’44’, un alt olandez, Laurens ten Dam, la 1’50 secunde, cehul Roman Kreuziger şi spaniolul Alberto Contador, ambii la 1’51’ etc.

Miercuri se dispută etapa a 11-a, prima de contratimp individual, între Avranches şi Mont Saint Michel, 33 km, încă un moment de mare interes nu numai sportiv, ci mai ales turistic, cu celebrul castel de pe Mont Saint Michel, aşezat pe o limbă de pământ care, în funcţie de flux sau reflux, devine insulă sau peninsulă.

De același autor

Related Articles