Lupii Argintii, flămânzi de performanţă! Cel mai nou club de fotbal din Reşiţa se pregăteşte pentru primele competiţii oficiale

Au un nume frumos, sunt ambiţioşi şi iubesc la nebunie fotbalul! Antrenorii şi micii fotbalişti ai clubului ACS Lupii Argintii sunt gata să demonstreze că merită un loc în elita fotbalului juvenil cărăşean. Tânărul antrenor Cristian Chitucea şi fostul campion al gimnasticii româneşti Cristian Stoican – de mulţi ani, un reputat preparator fizic – au lansat împreună ambiţiosul proiect care urmăreşte depistarea şi formarea viitorilor fotbalişti ai Reşiţei şi ai Caraş-Severinului. Profesorul-antrenor Cristian Chitucea e convins că va fi o colaborare de succes:

“Cristi Stoican mi-a fost preparator fizic pe când jucam fotbal și m-a dezvoltat așa, ca gândire – iar acum când a venit din Dubai, mi-a plăcut tot ceea ce a adus de acolo și m-a fascinat tot ce se poate face. Eu sunt specialist în domeniul fotbalului, asta fac de mic copil, de la 7 ani, numai fotbal. Pe lângă asta mai sunt și profesor de educație fizică – și a fost un mix foarte bun între noi, el având o experiență în management, iar eu pe partea de fotbal. Mie îmi place să văd tot ce se întâmplă în fotbal, mai ales că sunt în acest domeniu și am trecut prin toate etapele lui, de la jucător până la arbitru sau antrenor – și mi-am spus, de ce nu? Proiectul a început cu dreptul, pentru că am ajuns inclusiv la un acord de colaborare cu Politehnica Timișoara. Eu am mai cochetat cu cei de la Poli, am mai fost oarecum în vizorul lor, dar când am plecat alături de Cristi Stoican la drum, am pus totul pe hârtie și ne-am prezentat la ei. Ne-au mai chemat, de două-trei ori am fost și le-a plăcut foarte mult ceea ce vrem să facem. Și atunci am plecat de la ideea asta și am făcut un parteneriat care e pe perioadă nedeterminată. După cum ați văzut, recent, la clasificarea academiilor din punct de vedere fotbalistic, cei de la Poli se află aproape de TOP 3, sunt chiar pe locul patru – deci este un schimb de experiență foarte bun pentru noi.”

Interviul complet cu Cristian Chitucea poate fi ascultat aici:

Despre proiectul Lupilor Argintii vorbeşte şi fostul mare gimnast Cristian Stoican, care nu dă lecţii de fotbal, dar e expert în management sportiv şi pregătire fizică:


“Am decis să facem un club de fotbal, să ajutăm copiii. La început am gândit să-l facem pentru sportul de masă, dar avem și grupă de elită, cu care ne vom înscrie la Asociația Județeană de Fotbal Caraş-Severin. O să jucăm în campionat cu ei – dar clubul nostru, Lupii Argintii, este de fapt un club de masă. Vrem să ajutăm toți copiii, să nu mai stea în fața calculatorului, să vină să facă mișcare. Asta este ținta noastră cea mai importantă. Experiența mea din gimnastică m-a ajutat foarte mult să lucrez în viață cu sportivi din toate domeniile sportive, chiar și la handbal. La UCM Reşiţa am lucrat cu handbaliştii, cu Bojan Butulija în mod special. Am lucrat şi la CSM Reşiţa, apoi cu campionii mondiali de rugby din Africa de Sud. Gimnastica m-a ajutat foarte mult în domeniul pregătirii fizice, iar acum am și eu un aport în clubul Lupi Argintii pe acest domeniu. Pregătirea fizică este concepută de mine, lucrăm alte metode decât cele care se aplică în fotbalul românesc. Aplic puțin și din gimnastică – și deocamdată, cu rezultate destul de bune. Deci pregătirea fizică trebuie făcută, indiferent de vârstă.”

Interviul complet cu Cristian Stoican poate fi ascultat aici:

Micii Lupi Argintii participă cu plăcere la antrenamente – şi sunt convinşi că vor la înălţime în competiţiile oficiale ale judeţului:

Antrenamentele Lupilor Argintii au loc în Govândari, la terenul sintetic de lângă stadionul de atletism. Sedinţele de pregătire se desfăşoară luni, de la ora 18.30, iar marti, joi şi vineri, de la 17.30.

De același autor

Related Articles