Lugojeanul Rafael Szabo, în topul primilor 10 gimnaşti ai României

333

Un gimnast lugojean de la Clubul Sportiv Şcolar Lugoj a fost inclus de Federaţia Română de Gimnastică în topul celor mai buni 10 gimnaşti ai ţării, pentru rezultatele excelente obţinute în acest an.

Rafael Szabo, descoperit şi format de profesorul Adrian Meleancă, a fost nominalizat pe locul nouă, în top 10 naţional, alături de gimnaşti de mare valoare, precum Marian Drăgulescu, care este liderul acestui clasament şi Vlad Cotuna, fost component al CSM Lugoj, locul patru.

“Această alegere a Federaţiei Române de Gimnastică este o recunoaştere a muncii şi valorii sportivului nostru. 2017 a fost cel mai bun an pentru Rafael Szabo în ceea ce priveşte performanţele reuşite atât în plan naţional cât şi internaţional. Felicitări şi sper ca la anul să concureze şi mai bine şi să se califice la Campionatul European”, a spus antrenorul Adrian Meleancă, şeful catedrei de gimnastică de la CSŞ Lugoj.

În acest an Szabo a cucerit şapte titluri naţionale la categoria juniori I, la campionatul naţional şcolar de la Buzău şi la campionatul naţional de la Bistriţa, plus alte două titluri de vicecampion la aceleaşi competiţii şi o medalie de bronz.

Pe plan naţional cea mai bună performanţă a fost medalia de bronz obţinută la campionatul naţional de seniori de la Ploieşti.

Rafael Szabo a participat în vară la Festivalul olimpic al tineretului european de la Gyor, din Ungaria, unde s-a clasat pe un merituos loc opt la individual compus şi pe locul şapte la finala de la inele.

Gimnastul este component al lotului naţional de juniori de la Bistriţa, de la vârsta de 14 ani.

Ion Moldovan