Lucian Ştefan, la înălţime! Atletul caransebeşean se pregăteşte la Piatra Arsă pentru competiţiile majore ale verii

Lucian Ştefan, tânăra speranţă a atletismului caransebeşean, se află zilele acestea în cantonament la Piatra Arsă – acolo se unde pregăteşte pentru competiţiile majore ale verii. Antrenamentele se desfăşoară în condiţii bune, iar Lucian e într-un progres evident, spune antrenorul emerit Cristian Dragomir.

“Practic, antrenamentul l-am început la Piatra Arsă în data de 11 iunie. Rămânem aici până în data de 30, când vom face un ultim antrenament la înălțimea de 2.000 m. Coborâm apoi la București, unde Lucian va participa la Campionatul Național U 18. El va alerga probele de 1.500 m și 3.000 m – bineînțeles, vizăm două medalii. Ulterior, vom face o escală de patru-5 zile acasă. Revenim la Campionatul Național de seniori, unde nu vom alerga în probele lui, 3.000 și 5.000 m, ci vom alerga doar o probă de 1.500 m, unde dorim să facem un record personal. După data de 9 sau 10 iulie vom sta în cantonament la Izvorani până la plecarea la Maribor, la Festivalul Olimpic al Tineretului European – plecare care va avea loc în 22 sau 23 iulie, nu ştim încă data exactă.

Pregătirea la altitudine decurge foarte bine. Lucian s-a adaptat repede și ușor la condițiile de antrenament de aici. Timpul a ținut cu noi – sigur am mai avut și mici rafale de ploaie, dar care fac parte din decorul acesta extraordinar de frumos de munte. Facem două antrenamente pe zi, antrenamente grele, puțini pot rezista la antrenamente de genul ăsta. Timpii de antrenament, performanțele pe care le obține la antrenamentele de aici, sunt foarte bune. Suntem pe o linie de recorduri personale cam la toate testele pe care le facem la Piatra Arsă. Condițiile de aici sunt destul de bune – mă rog, condiții de România. Fac mențiunea că întregul lotul  de semifond al fond al României la nivel de juniori este cantonat în prezent la Piatra Arsă.”

Cele mai citite

Related Articles