Lucian Ştefan, în top şi la seniori. Caransebeşeanul a cucerit un argint la Internaţionalele de atletism ale României

Tânărul atlet caransebeşean Lucian Ştefan a cucerit prima sa medalie într-o competiţie oficială majoră de seniori. S-a întâmplat în Capitală, la Campionatele Internaţionale de atletism ale României, unde cel mai talentat junior al grupării CSS Caransebeş a urcat pe treapta a doua a podiumului la 3000 de metri. Lucian a realizat un timp foarte bun, iar finish-ul său a fost unul de excepţie, spune antrenorul emerit Cristian Dragomir.

“Lucian și-a reconfirmat statutul de titular al probei de 3.000 m, pentru că a luat medalie de argint cu o performanță foarte bună:  8 minute 25 de secunde și 54 de sutimi. Performanța ca performanța – dar noi, specialiștii, știm ce înseamnă să faci un finish, adică ultimii 400 de metri, în 56 de secunde şi 80 de sutimi. Pentru un alergător de 3.000 m este o performanță cu totul și cu totul deosebită. Treaba asta a făcut-o Lucian. A fost depăşit cu 18 sutimi de secundă de un atlet moldovean cu o carte de vizită mult mai bună, fiind senior. Sportivul moldovean are 32 de ani, este un alergător care a abordat mai multe distanțe, de la 1500 până la maraton, cu performanțe internaționale remarcabile. Mă bucur că Luci a obținut prima lui medalie de seniori.

În continuare, el va alerga într-o cursă de 5.000 m. Obiectivul nostru este ca la această cursă –  care nu se aleargă la Festivalul Olimpic al Tineretului European – să-și facă baremul de participare pentru Campionatul European U 20 care se desfășoară la Ierusalim. După cursa de 5000 urcăm într-un cantonament de trei săptămâni în Piatra Arsă, un stagiu finanțat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Cred că Lucian nu va participa la Campionatul Național U 20 pentru că asta ar însemna să întrerupem cantonamentul pentru două zile, să coborâm de la munte la Craiova. În schimb, în zilele de 2 şi 3 iulie el va participa la finala Campionatul Național U 18, unde va alerga 1.500 m și 3.000 m”, a precizat reputatul tehnician caransebeşean.

De același autor

Related Articles