Lucian Ştefan, curse de aur la Naţionalele U18! Atletul caransebeşean se pregăteşte pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European

Lucian Ştefan nu ratează niciun podium în această vară! Aflat într-o spectaculoasă ascensiune sportivă, cel mai valoros atlet caransebeşean al momentului şi-a adăugat în palmares două medalii la Campionatele Naţionale rezervate grupei de vârstă Under 18. În cadrul competiţiei desfăşurate la Bucureşti, Lucian s-a impus cu timpi foarte buni la 1500 şi 3000 de metri.  Sunt rezultate remarcabile, cu atât mai mult cu cât au fost obţinute în zile consecutive, precizează  antrenorul emerit Cristian Dragomir.

„Dacă veți urmări literatura de specialitate, sunt foarte puțini sportivi, în special juniori, care reușesc să alerge la nivelul acesta cele două distanțe la un interval de 21 de ore între curse. La Campionatele Mondiale de Seniori, între cursele de 1500 m, serii și finală, sunt 48 de ore minim – iar între cursele de 3.000 m sunt 72 de ore. Eu l-am înscris pe Lucian la 1.500 m, un avea un record peste  patru minute. Pe graficul pe care eu i l-am prezentat, ajungeam undeva la 3 minute și 58 de secunde. El a îndrăznit să facă ultimele două tururi, adică ultimii 800 m, mai repede decât îi făcusem eu graficul de cursă. Cu un finiș rapid, a terminat ultima tură în 60 de secunde și a reușit să încheie cursa în 3 minute, 54 de secunde şi 40 de sutimi – nou record personal. Acest timp deja l-a propulsat printre primii 20 de atleți din Europa.

După cursa de 1500  a urmat cea de 3.000 m. A  alergat și acolo un timp excepțional, timp de top european și mondial, dar nu a reușit să-și facă record personal, a câștigat doar medalia de aur.”

În acest weekend au loc la Bucureşti şi Campionatele Naţionale de atletism ale seniorilor, la care Lucian Ştefan nu va participa. Pentru sportivul Clubului CSS Caransebeş urmează o scurtă perioadă de refacere. În 14 iulie, el se va prezenta la Izvorani, acolo unde are loc reunirea lotului tricolor care se pregăteşte pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovenia. Delegaţia României, din care face parte şi antrenorul emerit Cristian Dragomir, va pleca pe 22 iulie către Maribor. FOTE 2023 are loc în intervalul 23-29 iulie. La competiţia speranţelor atletismului continental, Lucian Ştefan vizează o nouă medalie în proba de 3000 de metri.

Cele mai citite

Related Articles