Lucian Ştefan, campion naţional la cros, categoria U18! Caransebeşeanul va concura în weekend şi la Naţionalele U20

Atleţii clubului CSS Caransebeş şi-au demonstrat calităţile la Campionatele Naţionale de cros pentru juniori şi copii. În cadrul competiţiei desfăşurate la Poiana Stampei, în judeţul Suceava, Lucian Ştefan a cucerit aurul categoriei Under 18, iar echipele caransebeşene de la Under 16 s-au clasat şi ele pe poziţii foarte bune. Detaliază antrenorul emerit Cristian Dragomir.

“Întreaga echipă de atleţi de la CSS Caransebeş s-a comportat foarte bine, având în vedere că nu sunt cu toţii specializați pe cros. Acesta este folosit doar ca mijloc de pregătire pentru probele de pistă. Nici pe Lucian nu l-am pregătit în mod special pentru Campionatul Național de cros – și cu toate acestea, echipa de fete U16 s-a clasat pe locul cinci. Fiind o echipă omogenă, nu a ieșit  niciuna în evidență în mod special pe distanța aceasta de cros. Pot doar menționa faptul că cea mai bună dintre ele, cea care este semifondistă, a fost bolnavă și nu a putut să participe, așadar am avut practic o echipă  formată din alergătoare de garduri. La băieți, categoria U16, echipa CSS Caransebeş s-a clasat pe locul șase. Aici am avut doi specializați pe cros, doar că sunt mai mici ca vârstă – și un al treilea tot vitezist. El a avut în timpul cursei  mici probleme digestive, dar a făcut un efort, apreciez acest lucru, și a terminat cursa ca să se poată clasa echipa noastră cât mai sus posibil.

În general, sportivii de la Caransebeș s-au clasat în prima jumătate la toate categoriile de vârstă – și am încredere că anul viitor vor veni medaliile la cros și la nivelul acesta. Așadar, sunt foarte mulțumit de modul în care s-au comportat copiii, au dorit să se autodepășească, sunt încrezător că acest concurs i-a stimulat și că vom avea o toamnă și o iarnă cu antrenamente care îi vor ambiționa pentru sezonul de sală care începe în luna ianuarie.

La ultima categorie de vârstă, U18, Lucian Ştefan pornea ca favorit, alături de Alin Savlovschi. Ei doi își disputau întâietatea, iar Lucian a câștigat de data aceasta cu o cursă foarte echilibrată. S-a alergat pe un traseu de aproximativ doi kilometri, el a mers foarte constant, a ținut bine și finalul, iar la sfârșitul cursei a câștigat medalia de aur cu un avans destul de mare față de Alin și foarte mare față de cei care s-au clasat de la locul trei în jos. Nutresc speranța că suntem pe un făgaș bun și sper eu ca Lucian să ajungă un senior de mare nivel al țării noastre.”

La sfârşitul acestei săptămâni, Lucian Ştefan va concura din nou la Poiana Stampei, de această dată la Naţionalele de cros Under 20. Din acest motiv, talentatul atlet şi antrenorul Cristian Dragomir au rămas în zonă:

“Colega mea, Roxana Pepa, s-a întors acasă cu ceilalți copii, iar eu și cu Lucian  am rămas aici, la Vatra Dornei, și navetăm spre Poiana Stampei, unde ne antrenăm chiar pe traseul de concurs – fiindcă urmează  Campionatul Național de seniori, tineret și U20. Lucian Ştefan va alerga la categoria de vârstă U20, o categorie mai mare decât cea din care face el parte. Sper eu să prindă echipa României pentru a participa la Campionatul Balcanic care se desfășoară în 11 noiembrie în Bulgaria. La U20 se aleargă tot pe aproximativ 6 km, la fel ca la U18, dar se va mări gradul de dificultate al traseului. Sper ca Lucian să se claseze măcar printre primii patru juniori ai României, care vor reprezenta țara noastră la Campionatul Balcanic. Dar el poate lua şi o medalie, dacă va concura cu ambiţie, așa cum o face de obicei.”

Naţionalele de cros pentru seniori, tineret şi U20 se vor desfăşura pe 28 octombrie, la Poiana Stampei.

Cele mai citite

Related Articles