Lucian Ştefan, abonat la podium! Încă două medalii naţionale pentru speranţa atletismului caransebeşean

Tânărul atlet cărășean Lucian Ștefan continuă să impresioneze la cel mai înalt nivel intern. La București, în cadrul Campionatelor Naționale de sală pentru seniori și tineret, sportivul legitimat la CSS Caransebeș a devenit campion al ţării la 3000 m, categoria Under 23, şi a urcat pe treapta a treia a podiumului în ierarhia seniorilor, la aceeași probă. Detaliază antrenorul emerit Cristian Dragomir.

“A fost o zi foarte importantă pentru Lucian, pentru că la Campionatul Național de seniori și tineret întotdeauna participă cei mai buni atleți din România. Lucian Ștefan s-a descurcat foarte bine, a luat medalie de bronz la seniori  -și să nu uităm că totuși el are 17 ani – și și-a adjudecat medalia de aur la tineret U23. Aceasta este categoria de vârstă la care concurează și tinerii care împlinesc în acest an 22 de ani.

Performanța de timp reprezintă cea mai bună performanță din sala de atletism de la București obținută de Lucian. Fac precizarea că a fost 8 minute, 28 de secunde și 22 de sutimi – sigur, destul de departe față de performanța obținută în sala de la Belgrad, dar și sălile sunt diferite. Sala din capitală are 180 de metri, este necompetitivă pe plan internațional. Este de fapt o sală de antrenament și turnantele sunt mult mai strânse și înclinate decât sălile adevărate din celelalte părți ale Europei și lumii.

 Sunt foarte mulțumit de sezonul lui de sală, urmează în weekend-ul acesta să plecăm în Portugalia, unde participăm  la Cupa Campionilor Europeni de cros U20. El va alerga aproximativ 5700 de metri, sper eu să realizeze și aici un rezultat foarte bun, alături de colegii lui Alin Șavlovschi și George Cosma.

Aș vrea să mai fac o precizare legată de Naționale: întreg podiumul de tineret a fost ocupat de atleţi născuți în anul 2006. Lucian a luat locul întâi, medalie de aur, Alin Şavlovschi, locul doi – și o apariție surprinzătoare și foarte plăcută, un atlet din Craiova, Deaconescu, a luat medalie de bronz cu un timp foarte bun. E o generație de juniori excelentă, trebuie să avem grijă de ei, îi aștept pe toți cei care doresc să sprijine atletismul, și în general sportul de calitate, să ne ajute și să fie lângă noi.

Am avut și ocazia să particip la Gala Sportului Românesc, alături de mari personalități, foste, actuale și, sper eu, și viitoare ale sportului românesc. Toate aceste evenimente care s-au petrecut mă fac să fiu optimist –  probabil în viitorul apropiat, chiar și fără să avem un sprijin extraordinar din partea autorităților și sponsorilor, ne vom descurca și vom obține rezultate bune – atât eu, cât și generația aceasta de sportivi foarte tineri, care încep deja să se lupte de la egal la egal cu seniori.”

Cele mai citite

Related Articles