Lucian Bute și Jean Pascal se luptă pentru două centuri: NABF și WBC Diamond

Bute-PascalBoxerul român Lucian Bute a declarat că nu e surprins de faptul că e considerat un outsider în meciul cu canadianul de origine haitiană Jean Pascal, la Bell Centre din Montreal.

”Nu sunt surprins. Dacă priveşti palmaresele noastre poţi observa că am avut meciuri tari. Am pierdut în faţa lui Carl Froch, aşa că nu sunt surprins. Dar e prima oară când boxez ca outsider, pentru că în meciul cu Froch m-am simţit ca un favorit şi în trecut mereu am fost favorit”, a afirmat Bute pentru publicaţia nord-americană ‘The Ring Magazine’.

Fostul campion mondial IBF la supermijlocie a urcat în categorie şi se va bate pe durata a 12 reprize la categoria semigrea, în joc fiind titlul de campion NABF (Nort-American Boxing Federation-titlu continental), pe care Bute îl deţine din noiembrie 2012, când l-a învins la puncte pe rusul Denis Gracev

A doua centură este WBC Diamond, una onorifică și se acordă doar luptelor de prestigiu, cu o importanță aparte.

Centrura cu Diamante este de culoare verde, placată cu aur de 18 karate, iar în desing-ul ei are aproape o mie de pietre prețioase: 598 de diamante, 196 de smaralde, rubine și 150 de pietre Swarowski. Ea valorează aproximativ 50 000 de dolari.

Respectiva centură a fost creată în toamna lui 2009 și a fost acordată pentru prima dată pe 14 noiembrie 2009, lui Manny Pacquiao, după victoria prin KO tehnic obținută în fața lui Miguel Angel Cotto la Las Vegas.

La conferinţa de presă premergătoare meciului, Pascal şi staff-ul său au fost foarte critici la adresa lui Bute, în timp ce campionul român şi echipa sa au fost mult mai relaxaţi, după duelurile la distanţă dintre protagoniştii galei de la Montreal.

”Nu aş intra niciodată în viaţa personală a unui sportiv, nu aş posta mesaje imbecile pe Twitter despre altcineva în timpul nopţii şi nici Lucian nu ar face-o”, a afirmat antrenorul lui Bute, Stephan Larouche, cu ţintă directe la ”tweet”-urile de prost gust ale lui Pascal.

Pascal a precizat că nu a fost niciodată lipsit de respect faţă de adversarii săi, ci doar a subliniat slăbiciunile acestora, pentru a le submina încrederea, fără a-i ataca personal.

Jean Pascal, fost campion mondial WBC la semigrea, chiar s-a oferit chiar să achite 1.000 de dolari oricărei persoane prezente la conferinţă care poate găsi cuvinte ce demonstrează contrariul, relatează presa canadiană, citată de AGERPRES.

”Când te referi la naţionalitatea oamenilor, la rasa lor, la convingerile lor religioase, la orientarea lor sexuală sau dacă vorbeşti despre familiile lor… Asta e lipsă de respect, iar nu nu am făcut niciodată aşa ceva”, a subliniat Pascal.

”Dimpotrivă, Lucian Bute, în ultima vreme, a dovedit lipsă de respect. A spus că îmi va închide botul. Doar animalele au bot, eu sunt om, am gură. Dacă are curaj, Bute să vină să mi-o spună în faţă”, a mai declarat Pascal, în timp ce boxerul gălăţean a precizat că a fost vorba doar de o expresie pe care a învăţat-o în Quebec şi nu a dorit să insulte. Bute a recunoscut că există lucruri de reglat între cei doi, dar ”le vom regla în ring”.

Peste 20.000 de bilete s-au vândut pentru meciul de sâmbătă, considerat poate cel mai important din istoria boxului canadian.

Meciul dintre Lucian Bute (31 de victorii şi un eşec la profesionişti, 24 de victorii prin KO) şi Pascal (28 de victorii, 2 înfrângeri, 1 egal, 17 victorii prin KO) ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar românul s-a accidentat la mâna stângă şi a fost operat în luna mai, având nevoie de mai mult timp pentru recuperare. De remarcat faptul că ambii boxeri au pierdut în faţa lui Carl Froch, iar Pascal l-a învins de două ori pe Adrian Diaconu.

Gala de la Bell Centre cuprinde 10 meciuri şi va fi transmisă în direct de o televiziune de sport din România, duminică dimineaţa, cu începere de la ora 03,00, main event-ul Bute-Pascal urmând să aibă loc în jurul ore 06.15.

Cele mai citite

Related Articles