Lucian Bute a fost învins de Jean Pascal

Main-Lucian-Bute-Jean-PascalRomânul Lucian Bute a fost învins la puncte, sâmbătă dimineaţa, de haitianul Jean Pascal, într-un meci la categoria semigrea pentru titlul NABF şi centura WBC Diamond. Meciul s-a disputat la Centre Bell din Montreal, pe durata a 12 reprize. Cei trei arbitri i-au acordat victoria lui Pascal la puncte: 116-112, 117-110 şi 117-111.

Bursa celor doi pugiliști a fost egală, 1,5 milioane de dolari fiecare, iar Pascal a câștigat în urma meciului și centura de diamant a WBC și NABF, în valoare și ea de 50.000 de dolari.

Lucian Bute a lovit izolat, fără combinaţiile 1-2-3 cum se spune în box. Pugilistul roman a dus o luptă prudentă, ultimul minut angajându-se în serii de lovituri.

Jean Pascal a lovit ceva mai mult, dar nici el nu a fost în acest meci, un promotor al nobilei arte a pugilatului, lovind de cele mai multe ori în gardă, refuzând lupta şi retrăgându-se cu spatele. Dar haitianul a făcut totuşi un meci tactic bun, dacă a reuşit să blocheze şi să se ferească de loviturile lui boxerului din Pechea.

Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze cu Jean Pascal la 25 mai 2013, dar meciul a fost amânat pentru 18 ianuarie 2014, după ce pugilistul român a fost operat la mâna stângă.

Aceasta poate fi şi explicaţia loviturilor rare cu braţul stâng, la corp, lovituri învăţate de la Francisc Vaştag atunci când acesta a fost antrenorul coordonator al lotului naţional, iar Bute component al echipei României de amatori. Acele lovituri au făcut ca Lucian Bute să aibe în palmaresul de profesionist 24 de meciuri câştigate prin K.O.

De același autor

Related Articles