Loturile României pentru Europenele de gimnastică de la Sofia

Gimnastica

Campionatele europene de gimnastică artistică vor avea loc la Sofia, în perioada 14-18 mai. Juniorii vor participa în componenţa: Robert Ghiuzan, Ovidiu Prichindel, Emanuel Bădilă, Răzvan Todor şi Toma Modoianu-Zseder. Această ediţie a Campionatelor Europene este şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de Tineret tot din China de la Nan Jing.

Echipa masculină se va prezenta în următoarea componenţa: Marius Berbecar, Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Andrei Ursachi şi reşiţeanul Daniel Rădeanu. Acesta a avut o mică accidentare dar se peră în recuperare pană la data plecări. Rezervă este Laurențiu Nistor.

Antrenorul coordonator Ioan Suciu a afirmat: “Eu cred în băieţi, le dăm toate speranţele, sigur îşi doresc şi ei cum ne dorim şi noi şă reedităm rezultatul de la Montpellier din 2012 să venim pe podium cu echipa noi sperăm la acest lucru dar va fi foarte foarte greu”.

Echipa feminină este compusă din: Larisa Iordache, timişoreanca Diana Bulimar, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu şi rezerva Ana Maria Ocolişan.

Antrenorul coordonator, Octavian Bellu a declarat: “Eu sper ca fetele să fie sănatoase să ajungă la Europene să facă trebă bună acolo pentru că s-au pregătit si chiar dacă unele au avut de recuperat mult din pregătire, după pauze foarte lungi, si aici cel mai bun exemplu este Diana Bulimar care după accidentarea produsă în ultimu moment înainte de plecarea la Mondialele de anu trecut, a avut de parcurs un drum extrem de greu si numai cine nu a trecut prin asa ceva  nu poate să înţeleagă ce voinţa îţi trebuie să nu abandonezi şi să speri că te vei recupera, de o manieră care să iţi permita să faci cel putin ce făceai înainte dacă nu şi ceva mai mult.   Nu plecăm cu şansa a doua, plecăm cu o şansă pe care o au toţi participanţii”.

Foto arhivă

(Marius Mureşan)

 

 

De același autor

Related Articles