[AUDIO-FOTO]Loc onorant pentru atleta Liliana Dragomir din Caransebeș la Campionatele Balcanice de Semimaraton de la Zagreb

507

Campionatele Balcanice de Semimaraton s-au desfăşurat la finalul săptămânii trecute la Zagreb. La cea de a IX-a ediţie au luat parte atleţi de top din nouă ţări balcanice, peste 800 de alergători.

La acest amplu eveniment sportiv a revenit în competiții oficiale și atleta din Caransebeș, Liliana Dragomir, sportivă legitimată la CSM Reşiţa. Liliana Dragomir a încheiat cursa de 21 de km pe o onorantă poziție a V-a.

”Revenirea mea în concursuri a fost una plină de emoții. Această cursă a fost așteptată de toți sportivii. Am fost la start un număr mare de concurente. Am concurat și în echipă, alături de Adelina Bălțoi, și am ocupat locul 5. Această poziție a V-a la individual am ocupat-o în urma înregistrării timpului de o oră, 15 minute şi 38 de secunde, ceea ce îmi indică mie și soțului meu că lucrurile o să meargă foarte bine. Am simțit lipsa de competiții, aș fi înregistrat un timp și mai bun dacă mai concuram înainte. Am menținut mult timp ritmul în primul pluton, dar la un moment dat am rămas un pic în urmă. Această competiție mi-a indicat unde am lipsuri și unde trebuie să muncesc mai mult”, a afirmat Liliana Dragomir.

  

Antrenorul Lilianei Dragomir este chiar soțul acesteia, Călin, care apreciază cursa de la Zagreb una foarte bună pentru sportiva sa:

”Cursa a fost una destul de ”tare”, dar frumoasă în același timp. Lili a alergat destul de relaxată, iar în prima parte a fost mai rapidă decât mă așteptam. Spre surprinderea mea a ținut ritmul foarte bine, cu mici scăpări la km 7 și 15. Concurența a fost foarte mare, atât la masculine, cât și la feminin. Lili a realizat și Personal best la acest concurs, omologat de IAFF. Colaborarea noastră este una prolifică, nu amestecăm rolurile, la antrenament suntem antrenor-sportivă, iar acasă, soț-soție”, a concluzionat Călin Dragomir.  

Din acest an Liliana Dragomir se antrenează cu soțul ei, Călin Dragomir, iar în această toamnă sportiva din Caransebeș speră să mai ia parte la trei competiții naționale, dacă acestea se vor organiza.

sursa foto: Liliana Dragomir