Liga Campionilor: Manchester City a făcut instrucţie cu Real Madrid. “Cetăţenii” înfruntă Interul în marea finală

Manchester City s-a distrat cu Real Madrid, în manşa secundă a semifinalelor Champions League la fotbal. Pe Etihad Stadium, “cetăţenii” au învins deţinătoarea trofeului cu 4-0. City şi-a reconfirmat astfel forţa pe teren propriu, demonstrată în anterioarele faze eliminatorii: 7-0 cu RB Leipzig şi 3-0 Bayern Munchen.

Britanicii au reuşit să deschidă scorul în minutul 23, când De Bruyne l-a găsit demarcat pe Silva în careu, acesta a pătruns şi a şutat la colţul scurt, fără speranţe pentru Courtois. Echipa lui Guardiola a dominat cvasitotal primele 30 de minute ale meciului, statistica arătând 237 de pase completate, faţă de doar 45 ale oaspeţilor.

Real a fost totuşi aproape de egalare în minutul 35, însă ”torpila” expediată de Kroos din afara careului a nimerit transversala. Portughezul Silva a reuşit dubla în minutul 37, 2-0 fiind şi scorul pauzei. Campioana Angliei a ridicat scorul la unul de forfait în minutul 76, când centrarea lui De Bruyne spre Akanji a fost deviată nefericit de Eder Militao în propria poartă.

Goalkeeper-ul gazdelor, Ederson, a fost providenţial în două rânduri, împiedicând echipa madrilenă să marcheze măcar golul de onoare, la şuturile lui Benzema şi Dani Ceballos. Atacantul argentinian Julian Alvarez, intrat de doar două minute, a închis tabela în prelungiri. Învingătoare cu 4-0, City s-a calificat în marea finală cu scorul general de 5-1.

Britanicii şi-a luat astfel revanşa în faţa Realului, care o învingea în semifinalele ediţiei trecute, cu 6-5 la general, notează Agerpres.

Manchester City va juca a doua sa finală în Champions League pe 10 iunie, la Istanbul, contra italienilor de la Inter Milano. Echipa britanică antrenată de Guardiola este aproape de realizarea unei triple istorice în acest sezon. City mai are nevoie de o singură victorie pentru a câştiga un nou titlu în Premier League,  este calificată în finala Cupei Angliei şi în finala Ligii Campionilor. Guardiola a câştigat ultima dată Champions League în 2011, cu FC Barcelona.

sursa foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles