Leonard Doroftei îşi doreşte cel puţin o medalie la Mondialele de box din Kazahstan

Leonard Doroftei isi doreste cel putin o medalie la Mondialele de boxPreşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat că aşteaptă o medalie de la cei 5 pugilişti care ne vor reprezenta ţara la Mondialele 2013 de la Almatîi (Kazahstan), unde se va înregistra un record de participare cu 576 de boxeri din 113 ţări.

”Avem cinci sportivi, în care credem că vor reuşi să ajungă cât mai sus. Eu sunt optimist, toţi sunt pregătiţi şi au şansa lor de a veni cu o medalie. Acum, nu depinde numai de ei şi de cum s-au pregătit, depinde şi de arbitri, de cei din jurul ringului. Noi ne dorim o medalie cât mai strălucitoare. Un aur sau două medalii de bronz ar fi bune pentru noi. Sau măcar o medalie de bronz, pentru că avem nevoie de o medalie neapărat, fiind vorba de un campionat mondial”, a declarat Leonard Doroftei.

La Campionatele Mondiale din Kazahstan, programate în perioada 11-27 octombrie, România va participa cu cinci boxeri: Ovidiu Berceanu (CSM Reşiţa, cat. 49 kg), Răzvan Andreiana (CS Dinamo, 56 kg), Cătălin Gheorghe (CSM Ploieşti, 60 kg), Bogdan Juratoni (CS Dinamo, cat. 75 kg) şi Mihai Nistor (SCM Bacău, +91 kg).

Pugiliştii români vor pleca pe 11 octombrie către Kazahstan, iar Doroftei li se va alătura de la jumătatea competiţiei şi va continua demersurile de normalizare a relaţiilor cu AIBA: ”Trebuie să le arătăm că facem box, că participăm, nu trebuie să ne programăm noi, ne vor chema ei să vorbească cu noi. România a fost o forţă în boxul mondial şi aşa cum noi avem nevoie de ei, şi ei au nevoie de noi”.

Cel mai titrat boxer român, Bogdan Juratoni, medaliat cu bronz la Mondialele de la Baku în 2011 şi cu argint la Europenele de la Minsk în 2013, a obţinut greu calificarea în lot, după un meci de selecţie cu Cătălin Paraschiveanu la categoria 75 kg. ”Juratoni a demonstrat încă o dată că este Juratoni şi merită să aibă un loc în echipa naţională şi pleacă la Mondiale”, a spus fostul campion mondial WBA.

Leonard Doroftei se apropie de împlinirea unui an de când a fost ales preşedinte, la alegerile din 23 noiembrie, şi consideră că bilanţul său este pozitiv.

”Nu am mai fost întorşi de la aeroport, am readus Centura de Aur după 5 ani de absenţă, competiţie care a fost pe prima pagină a site-ului AIBA. Avem un vicecampion european (Bogdan Juratoni – n.r.), avem două medalii de bronz la campionatul mondial la fete, avem rezultate la Mondialele de juniori. Asta ne bucură foarte mult. Le arătăm oamenilor că nu am făcut pasul înapoi, că noi muncim şi pe bani puţini, şi vrem să dăm încă o şansă boxului, să fim printre cei mai buni. Obiectivul nostru este să strângem cât mai mulţi sportivi, să avem concurenţă, care ne ajute să facem performanţă. Să dăm o şansă antrenorilor să arate cât de buni sunt şi ce pot face pentru box. Şi, de ce nu, să aducem medalii, astea ne menţin în viaţă. Fără o medalie, putem să avem degeaba sălile pline de boxeri”, a adăugat Leonard Doroftei. Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles