Larisa Iordache intră în echipa tricoloră pentru Tokyo! România are acum 61 de sportivi calificaţi la Olimpiadă

Talentata gimnastă Larisa Iordache și-a asigurat biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo,  după un concurs cu multe emoții la Campionatul European de la Basel.

“Larisa, antrenata de Lacramioara si Cristian Moldovan, a terminat pe locul 3 competitia de calificare individuala, dupa doua rusoaice. Ea a primit 13.466 la barna, 13.400 la sol, 14.366 la sarituri si 13.466 la paralele.Va fi a doua editie de Jocuri pentru Larisa dupa Londra 2012 unde a luat bronz cu echipa. Cat de lunga a fost aceasta asteptare pentru Team Romania. Bine ai venit, Larisa!”, este mesajul postat de COSR pe facebook.

Larisa Iordache duce la trei numărul reprezentanţilor gimnasticii româneşti care vor evolua la Tokyo, după Maria Holbură şi Marian Drăgulescu, notează Agerpres.

În vârstă de 24 de ani, Larisa va fi la a doua sa participare la Jocurile Olimpice, după Londra 2012. Gimnasta a ratat ediţia din 2016 din cauza unei accidentări, fiind prezentă la Rio de Janeiro doar ca rezervă.

La precedenta ediţie a Campionatelor Europene, în decembrie, la Mersin (Turcia), Larisa a câştigat două medalii de aur (bârnă şi sol) şi două de argint (cu echipa şi la sărituri).

România are 61 de sportivi calificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

foto: facebook COSR

Cele mai citite

Related Articles