Larisa Iordache aduce României două medalii de argint la CM de gimnastică artistică de la Nanning

Larisa Iordache, argint la sol, la CM Nanning 2014

Larisa Iordache a cucerit medalia de argint în concursul de sol al Campionatelor mondiale de gimnastică artistică din oraşul chinez Nanning. Este a doua medalie pentru gimnasta româncă, după argintul obţinut la individual compus. În finala de duminică, 12 octombrie, Larisa Iordache a obţinut un total de 14,800 puncte cu 6,3 dificultate şi o notă la execuţie de 8,5.
Aurul la sol a fost obţinut de reprezentanta SUA, Simone Biles, cu 15,333 puncte (6.4 / 8.933), iar rusoaica Aliya Mustafina şi-a adjudecat bronzul cu 14.733 puncte (6.2 / 8.533).
***
Larisa Iordache a cucerit medalia de argint în concursul individual compus de la Campionatele mondiale de gimnastică artistică din oraşul chinez Nanning. Titlul de campioană mondială absolută a revenit deţinătoarei trofeului, americanca Simone Biles, iar medalia de bronz a fost obţinută tot de o reprezentantă a Statelor Unite, campioană mondială pe echipe, Kyla Ross.
***
Gimnastul japonez Kohei Uchimura a cucerit al 5-lea titlu consecutiv de campion mondial absolut, la Campionatele Mondiale care se desfăşoară în oraşul chinez Nanning. Singurul gimnast român prezent într-o finală masculină la această a 45-a ediţie a Mondialelor, Cristian Băţagă, a încheiat concursul individual compus pe locul 19.
***
Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de la Nanning din China. Medaliile au fost câştigate de Statele Unite (aur), China (argint) şi Rusia (bronz).
China este campioana mondială pe echipe la gimnastică artistică, în întrecerea masculină. Echipa ţării gazdă a Campionatelor Mondiale 2014 a cucerit titlul pentru a 11-a oară. Medaliile de argint, la diferenţă de doar o zecime, au revenit Japoniei, iar bronzul gimnaştilor din Statele Unite. Echipa României nu a fost prezentă în finală, situându-se doar pe locul 12 în preliminarii, dar s-a calificat în concursul pe echipe de la Mondialele de anul viitor, de la Birmingham, decisiv pentru câştigarea dreptului de a ajunge la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro.
Primele 24 de echipe clasate în calificări, printre care şi România, au acces la Mondialele din 2015, de la Glasgow, de unde primele opt vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.
Sursa foto: romgym.ro
(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles