La Reșița va avea loc primul concurs de Functional Fitness din România, la inițiativa instructorului reșițean Mihai Petreanu

242

La Reșița se va desfășura în această săptămână concursul ”Western Carphatians Functional Fitness”, întreceri rezervate seniorilor și juniorilor. Este primul concurs de Functional Fitness – fitness cu propriul corp, ce are loc în România.

Detalii are președintele Uniunii Internaționale Functional Fitness League, reșițeanul Mihai Petreanu:

 ” Este primul concurs de acest fel la Reșița și îl vom organiza în vederea testării capacităților sportivilor în vederea participării în toamnă a finalelor naționale care vor avea loc tot la Reșița. Competiția este rezervată atât juniorilor, cât și seniorilor. Juniorii sunt până la 21 de ani, iar seniorii de la 21 de ani în sus. Concurenții s-au familiarizat deja cu exercițiile impuse, sunt aceleași pentru femei și bărbați, dar diferă numărul lor între juniori și seniori. Așteptăm cât mai mulți participanți, peste 30 și-au anunțat deja prezența,sportivi din: Reșița, Oravița, Timișoara, Cluj și Oradea.”

Instructorul Mihai Petreanu din Reșița a fost numit președintele recent președintele Uniunii Internaționale Functional Fitness League. L-am felicitat cu acest prilej:

Pentru mine este un pas important în carieră. Este o oportunitate de a ”face” ceva în România, posibilitatea de a aduce la un nivel ridicat această disciplină de Functional Fitness Bodyweight. ”FFB” este o disciplină în care se trece de la amator la perfomer. Este un conglomerat de exerciții, care se bazează doar pe exerciții cu propriul corp executate într-un timp cât mai scurt. În Reșița există peste 50 de practicanți de ”FFB”, a spus Mihai Petreanu.

Concursul ”Western Carphatians Functional Fitness” va avea loc sâmbătă, 1 iunie de la ora 9.30, la Complexul Sportiv Superfit Reșița. Cu acest prilej va fi inaugurată o nouă sală în cadrul Complexului Sportiv Superfit.

sursa foto: Mihai Petreanu/Cristina Corocan