La răscruce de drum. Dansatorii de top ai clubului Mystic îşi caută noi partenere

Clubul de dans sportiv Mystic din Reşiţa a avut parte de o toamnă competiţională de excepţie, încununată cu două performanţe la cel mai înalt nivel internaţional. Perechea Marius Pădurean-Adelina Stanciu a cucerit la Sibiu aurul mondial la juniori II Standard, iar colegii Bogdan Kostner şi Andreea Dumitru au obţinut în Armenia titlul de vicecampioni ai lumii la Tineret Latino.

Vestea mai puţin bună e aceea că fetele din aceste două perechi de top au decis să-şi încheie carierele sportive, pentru a porni pe alte drumuri. În aceste condiţii, clubul Mystic e nevoit să caute alte partenere de valoare pentru Marius Pădurean şi Bogdan Kostner. Explică preşedintele-antrenor Alexandru Holecz:

“Urmează să aducem două partenere noi pentru acești doi sportivi de excepție. Din păcate, n-am găsit partenere din România care să le înlocuiască pe Adelina și pe Andreea – astfel că va trebui să aducem partenere de peste hotare pentru a reîntregi cele două perechi, așa cum mi-aș dori eu să existe în viitor.  În zilele care urmează vin la Reșița două fete – una din Republica Moldova, şi anume, campioana Moldovei la junior II, şi vicecampioana Letoniei, care vine tocmai de la Riga. Ele vin pentru probe cu cei doi sportivi ai noștri,  și vedem dacă ne oprim aici sau continuăm să căutăm. Sperăm ca până la 30 noiembrie să reușim să le legitimăm pe România pe viitoarele partenere ale celor doi dansatori. E important acest lucru, pentru că altfel riscăm să pierdem Campionatul Național de anul viitor. Regulamentul Federației prevede ca un sportiv care concurează la Naţionale să aibă minim trei luni de legitimare pe țara respectivă.”

Cele mai citite

Related Articles