La mulţi ani, Mihai Bolintiş!

Preşedintele Asociatiei Judeţene de Șah Caraş-Severin, Mihai Bolintiș, a împlinit zi 60 de ani! Momentul aniversar a fost marcat zilele trecute printr-un turneu la care au luat parte 33 de jucători de toate vârstele din Reşita, Timişoara, Bocşa şi Berzovia. Împătimiţii sportului minţii i-au urat un călduros “La mulţi ani!” celui mai activ promotor al şahului cărăşean. Mihai Bolintiş a mulţumit tuturor celor prezenţi la turneul aniversar.

“Mă bucur, au venit seniori, juniori de la cursul de inițiere, dar și juniori de performanță, cum sunt Korcsek, Văduva, Stângu. Au venit seniorii Calomfirescu, Vuița, Irimia, Hock, Stroescu – jucători de categoria întâi cu toții, deci de forță, dar sunt și mulți copii. Mă bucură că am alături de mine şahişti de la 6 ani la 80 de ani. Este o prezență bună. Dacă ar fi să privesc în urmă, pot spune că sunt mulțumit. Şahul a însemnat echilibru pentru viața mea, a însemnat o pată de culoare și, într-o perioadă în care nu prea aveai prea multe posibilități de distracție, șahul era o desfătare intelectuală. În perioada în care am avut cumpene grele în viața mea, şahul m-a scos la liman.

M-a echilibrat, pentru că altimteri aş fi clacat. Iar faptul că am avut posibilitatea, prin intermediul Asociației Județene de Șah, să ajut comunitatea cărăşeană făcând ceva pentru ea, cred că a dat un nou sens vieții mele. Pentru că nu ai doar slujba, nu ai doar familia, trebuie să mai şi restitui ceva societății.”

S-au jucat şapte runde în sistem elvețian, 10 minute de jucător cu 5 secunde increment.

La final, s-a impus Văduva Ion-Valentin, câștigător în partida decisivă cu Korcsek Alexandru David. Locul II a fost ocupat tot de un junior, Popistaș Mario Cosmin, care practică șahul în mod organizat doar de două luni.

La  juniori s-a impus Stîngu Alin, urmat de Negură Matei (alt junior praspăt intrat în circuitul competițional) și Costescu Mihai.

La feminin a câştigat  Eva Maria Luiza, urmată de Tecliş Anca Maria și Popovici Ana Maria Iulia.

La veterani s-a impus Chițibea Horia Luș, urmat de Irimia Horia Ion și Stroescu Gheorghe.

La juniori 12 ani, locul I a fost ocupat de Borcheș Tudor Mihail, podiumul fiind completat de Negură Mario și Turi Patrick Andreas.

La juniori 10 ani s-a impus Grecu Nogdan Andrei, urmat de Ghiciu David Adrian și Roșca Alexandru Tudor.

La copii 8 ani s-a impus Covaci Bogdan Ștefan, secondat de Bîcanu Darius Gabriel și Pîșleag Flavius Nicolae.

Cel mai tânăr jucător Pup Paul (2,5 puncte!).

Trofeul Fair Play – Crăciun Marin.

De ani buni maestrul Mihai Bolintiș s-a implicat activ și a coordonat activitatea de șah din Banatul Montan, fiind organizator a numeroase competiţii internaţionale, naţionale, judeţene şi locale, precum şi coordonator al echipelor divizionare din judeţ. În acest an Mihai Bolintis a absolvit şi Şcoala Naţională de Antrenori de la Bucureşti – specializarea Şah, devenind antrenor licenţiat.

Cele mai citite

Related Articles