La Mondialele de ciclism pe şosea, germanul Tony Martin şi-a păstrat titlul suprem la contratimp

Germanul Tony Martin si-a pastrat titlul suprem la contratimpLa Campionatul mondial de ciclism pe şosea de la Florenţa, miercuri, 25 septembrie, s-a disputant proba de contratimp individual masculin rezervat categoriei Elite. Victoria a revenit, ca şi în cei doi ani precedenţi, germanului Tony Martin, care a reuşit să-şi domine convingător principalii adversari, britanicul Bradley Wiggins, campion olimpic al specialităţii anul trecut, acasă, la Londra, învins acum cu 49 de secunde, şi elveţianul Fabian Cancellara, devansat cu 48 secunde.

Singurul ciclist român prezent în probă, Andrei Nechita, s-a situat pe locul 66, la 9’15’ de învingător. La start au fost prezenţi 79 de ciclişti, 77 reuşind să încheie proba.

Pe cei 57,86 km ai unui traseu extrem de selectiv, cu destule dificultăţi, între Pistoia şi Florenţa, Tony Martin a fost înregistrat în 58’38’, cu o medie impresionantă – 52,911 km/h, fiind urmat, aşadar, de Bradley Wiggins, la 46 secunde, de Fabian Cancellara, la 48 secunde, dar şi de surprizătorul Vasil Kirienka (Belarus), al 4-lea, la 1’26’, americanul Taylor Phinney, la 2’08’ şi, altă surpriză, danezul Rasmus Quaade (Danemarca), la 2’36’.

Joi este zi de pauză, campionatele lumii urmând să se încheie duminică, zi în care este programată proba-regină a competiţiei supreme, cursa de fond, de 282 km, unde se aleargă pe echipe naţionale, dar nu sunt excluse afinităţi între rutieri aparţinând aceloraşi formaţii de firmă. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles