La loc comanda! Djokovic pleacă acasă

Numărul 1 din tenisul mondial, Novak Djokovic, nu-şi va putea apăra titlul la Australian Open. Viza sa a fost anulată, din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură, a anunţat ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke. Novak Djokovic va fi acum deportat , cu doar câteva zile înainte de startul  primului turneu de Mare Şlem al anului, la care urma să joace în prima rundă contra conaţionalului Miomir Kecimanovici.

”Guvernul Morrison este angajat ferm să protejeze graniţele Australiei, în special în legătură cu situaţia pandemiei de Covid-19”, a mai declarat ministrul Hawke, citat de Agerpres.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Luni 10 ianuarie, Djokovic a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.

Sârbul a recunoscut ulterior că a comis “o eroare umană, cu certitudine nu intenţionată” în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

În urma deciziei luate de autorităţile de la Antipozi, lui Djokovic i-ar putea fi interzisă intrarea în Australia pentru următorii trei ani.

sursa foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles