La Gyula a avut loc concursul Internaţional de şah „Foaia Românească”

La sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, la Gyula, s-a desfăşurat a zecea ediţie a Concursului Internaţional de şah „Foaia Românească”. Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula a sprijinit organizarea acestei competiţii, care a devenit o manifestare tradiţională în calendarul comunităţii româneşti din Ungaria.
La competiţie au participat în jur de 70 de sportivi și pasionați ai șahului din România şi Ungaria, dintre care 36 de concurenţi, la diverse categorii de vârstă. La competiţie au participat şi membri marcanţi ai comunităţii româneşti din Ungaria. Din România au participat mai mulți şahişti, în special sportivi care se pregătesc la Palatul Copiilor din Arad.

Organizatorii evenimentului au fost Asociaţia Şahiştilor Români din Ungaria, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria şi publicaţia „Foaia Românească”. Promotorul acestei manifestări este Ioan Cozma, român originar din Gyula, profesor, şahist, membru al coralei „Pro Musica” şi preşedinte a Asociaţiei Şahiştilor Români din Ungaria. Cu această ocazie, s-a dezvelit o placă care locul unde activează această asociaţie românească.

Consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, a participat la această manifestare, precum şi la momentul de decernare a premiilor, salutând în cuvântul său organizatorii şi participanţii. Concurenții au fost răsplătiţi cu diplome şi medalii, iar învingătorii categoriilor aflate în concurs au primit trofee, cadouri şi premii.