Kovalainen posibil înlocuitor pentru Raikkonen la Lotus

Heikki KovalainenPilotul finlandez Heikki Kovalainen este aproape de a ajunge la un acord pentru a-l înlocui pe compatriotul său Kimi Raikkonen, accidentat, în echipa de Formula 1 Lotus-Renault, pentru ultimele două curse ale sezonului, informează presa internaţională.

Raikkonen nu va concura în ultimele două curse ale Campionatului Mondial de Formula 1, în Statele Unite ale Americii şi Brazilia, el urmând să fie supus unei intervenţii chirurgicale la spate.

Lotus-Renault, acum pe locul 4 în clasamentul constructorilor, cu 297 de puncte, este în luptă cu Ferrari, locul 3, cu 323 de puncte, şi cu Mercedes, locul 2, cu 334 de puncte, pentru ocuparea unei poziţii cât mai bune la final, sinonimă cu o cotă mai mare de bani din partea administratorilor drepturilor comericale ale competiţiei.

Astfel, deşi îl avea la dispoziţie pe campionul din GP2 Davide Valsecchi ca pilot de rezervă, managerul Lotus, Eric Boullier, a optat pentru un driver mai experimentat, ca înlocuitor al lui Raikkonen, deoarce italianul de 26 de ani nu are încă nicio cursă în F1.

Germanul Nico Hulkenberg (Sauber), favorit să-i ia locul lui Raikkonen în 2014, când finlandezul va evolua la Ferrari, a refuzat propunerea de a trece imediat la Lotus-Renault.

Heikki Kovalainen, 32 de ani, a concurat un an pentru Renault, în 2007, şi doi pentru McLaren-Mercedes, în 2008 şi 2009, având o victorie în palmares. El a luat startul în 109 Grand Prix-uri şi fost de patru ori pe podium.

Sosit la Team Lotus, actuala Caterham, în 2010, Kovalainen şi-a pierdut postul de titular la finalul anului 2012, din cauza faptului că nu a avut banii necesari pentru a-şi cumpăra locul. Totuşi, el a fost păstrat în cadrul echipei ca pilot de teste şi de rezervă.Sursa:Mediafax

Cele mai citite

Related Articles