Kickboxerul cărăşean Marcus Lungu s-a întors cu două medalii de aur de la Europene

Vara a început bine pentru tinerii kickboxeri de la ACS Complex Gym Oţelu Roşu. Sportivii pregătiţi de preşedintele-antrenor Adrian Lungu au urcat pe podium în competiţii interne şi internaţionale de prestigiu. Cea mai recentă performanţă este aceea realizată de Marcus Lungu, care a avut evoluţii şi rezultate notabile  la Campionatul European WFL-IIMBF-RIBO, organizat weekendul trecut de Federația Maghiară de Kickboxing la Budapesta. Sportivul de la Complex Gym a cucerit două medalii de aur, la K1 light și Light Contact.

“Ne-am întors din Ungaria, de la Campionatul European WFL-IIMBF-RIBO. Marcus Aurelius Andrei Lungu, sportivul clubului nostru și fiul meu, a reprezentat România la această competiție. A participat la două probe de concurs, K1 light și Light Contact, devansând sportivi din Olanda, Ucraina, Ungaria, Slovacia, Polonia și Cehia, iar în final a obținut locul 1 și medalii de aur pentru ambele probe. Mulțumim organizatorului Ferenc Horváth Privát, mulțumim arbitrilor, sunt oameni bravi, de calitate, care susțin necondiționat performanța în sport. Mulțumim de ajutor și susținere colegului și prietenului nostru Ilașcu Marcel, familiei și sportivilor. Următorul concurs pe care-l vom avea va fi pe data de 11 iulie. Este vorba despre un turneu național pe care-l vom avea la Târgu Mureș, care va fi organizat de FRBJJ. La precedenta ediție, Marcus Aurelius Andrei Lungu a obținut locul 1 și titlul de campion național în 2020. Apoi, ne vom pregăti pentru Campionatul Național de judo U13, ce se va organiza în septembrie”, a declarat antrenorul Adrian Lungu.

De remarcat că la mijlocul acestei luni  clubul din Oţelu Roşu a participat cu 7 sportivi şi la Campionatul Naţional de kickboxing organizat de FRFK în capitală. S-au obţinut 4 medalii de aur, 7  de argint și una de bronz. Din cele 4 medalii de aur, 3 au fost câștigate de sportivul Marcus Lungu, care a devenit triplu campion național la 3 probe distincte (K1, K1 light, Kick light). Pe podium au mai urcat atunci Andrei Simescu, Alexandru Carebia, Raul Pascuţă şi Bogdan Miron.

De același autor

Related Articles