Kickboxerii reşiţeni, pe podium la Năvodari. Urmează Mondialul din Italia

Toamnă frumoasă pentru tinerii kickboxeri de la CSM Reşiţa. Luna aceasta, sportivii reşiţeni şi-au demonstrat calităţile, atât pe reguli de arte marţiale, cât şi la box, în cadrul a două competiţii desfăşurate la Năvodari. Cu detalii despre rezultatele obţinute la malul mării, antrenorul Gheorghe Cârlea.

“Am participat cu șapte sportivi la competiția de kickboxing și am obținut două centuri. Au fost două piramide la două categorii. La 40 kg, David Doroftei a obținut centura, iar Raul Chisăliţă s-a impus la 45 kg. Ceilalți s-au bătut în superfight-uri uri şi au câștigat și ei. Au obţinut locuri I Maria Costea şi  Cezar Stoica, iar Ruben Adelin şi Denisa Doroftei au încheiat cu medalii de argint. După gala de kickboxing am rămas în continuare acolo, la Năvodari, ca să participăm la Campionatul Național de box feminin, unde am intrat în competiţie cu două sportive, Maria Costea şi Denisa Doroftei. Denisa a pierdut în primul meci, iar Maria Costea, campioana de anul trecut, a obţinut titlul de vicecampioană naţională. Ea a urcat în greutate cu două categorii, pentru că a crescut – astfel că a concurat la 48 kg. A ajuns până în finală, unde a pierdut în fața unei sportive de la Ploiești după un meci foarte strâns. Ne pregătim în continuare, iar la Cupa României vrem să demonstrăm că locul nostru e acolo, sus. Maria Costea aparține de Steaua, club care a legitimat-o încă de anul trecut. Dar o pregătim la Reşiţa, pentru că aici e la școală.”

Despre competiţiile de la Năvodari a vorbit şi Maria Costea, una dintre cele mai talentate luptătoare ale Reşiţei.

“Am luptat la campionatul de kickboxing, unde am obţinut locul întâi – apoi am rămas la Năvodari ca să lupt în cadrul Campionatului Naţional de box feminin, unde am reuşit să obţin locul doi. În finală am boxat cu o sportivă de la Ploieşti şi am pierdut la un punct diferenţă. Mi-ar fi greu să aleg între box şi kickboxing, ambele  îmi plac mult. Aş opta totuşi pentru kickboxing, care e foarte spectaculos. Execuţia mea preferată e lovitura înaltă de picior, pe scurt, high-kick-ul.”

Ce urmează pentru kickboxerii reşiţeni ne spune, din nou, tehnicianul Gheorghe Cârlea.

“Ne pregătim pentru un Campionat Mondial în Italia. Vom intra în competiţie doar cu cinci sportivi de această dată, pentru că sunt costuri destul de mari, iar banii vin în principal de la părinți. Vom participa pe mai multe probe de luptă:  box, kickboxing și kick-light. Mergem cu Raul Chisăliţă, Maria Costea, Ionuţ Costea, Cezar Stoica și Ruben Adelin. Sper să venim cu rezultate bune, pentru că de pregătit suntem pregătiți, ne-am antrenat toată vara.

Mondialul va începe în data de 19 octombrie. Ne antrenăm în prezent într-o sală a Polivalentei reşiţene, condițiile sunt foarte bune, numai că nu prea avem aerisire, ne cam sufocăm pe timp de vară. Încercăm să ne descurcăm până când vom avea o altă sală. Ne-a promis primarul că ne va pune la dispoziţie o sală în clădirea unde a fost bazinul de înot din Luncă. Dacă vom avea o sală, promitem să facem treabă şi mai bună decât acum.”

De același autor

Related Articles