Karateka de aur şi argint! Sportivii de la CS Muncitoresc Reşita au urcat pe podiumul Naţionalelor WUKF +13 ani

Municipiul Braşov a găzduit timp de două zile întrecerile Campionatului Naţional de karate WUKF pentru sportivi peste 13 ani. În lupta pentru medalii au intrat şi tinerii karateka pregătiţi de antrenorul Zoltan Lipan la secţia de profil a Clubului Sportiv Muncitoresc din Reşiţa. Reprezentanţii municipiului de pe Bârzava au urcat de patru ori pe podiumul unei competiţii de anvergură, care a reunit la start peste 450 de concurenţi din întreaga ţară. Detalii despre evenimentul sportiv şi despre performanţele reşiţenilor ne-a oferit chiar maestrul Zoltan Lipan:

“Au participat 467 de sportivi din 58 de cluburi, ceea ce înseamnă 818 intrări pe cele patru sau cinci probe pe care s-a disputat competiția. Sportivii noștri, legitimați la CSM Reșița, au mai adăugat în palmaresul lor încă trei titluri de campioni naționali și unul de vicecampion. Ne putem mândri cu echipa de fete 14-15 ani, formată din Greta Buzura, Alexia Deriuș și Patricia Măciucă, care au devenit duble campioane naționale la kumite Shobu-Ippon şi la kumite Shobu-Ippon Rotativ. La secţiunea persoanelor cu dizabilități. Daniela Doban și-a adjudecat din nou poziția de anul trecut, cea de lider, urcând și de această dată pe cea mai înaltă treaptă; iar poziția de vicecampion a fost câștigată de Andrei Schinteie la kata 13 ani, 3 q, 1 Dan. El a concurat alături de sportivi de renume și cu experiență mult mai bogată. Aș mai vrea să remarc, dacă se poate, și prestația altor sportivi. O evidenţiez pe Greta Buzura, la kumite individual, 14-15 ani, +60kg, care în semifinală a pierdut locul trei. La fel și Patricia Măciucă, tot la 14-15 ani, categoria -50kg, și Albert Macamete la 13 ani -45kg. La kata, Albert a ieșit pe locul șase. La noi, la Federaţia WUKF, nu se acordă două locuri trei; cei doi semifinaliști concurează, iar cel care câștigă obține locul trei. Competiţia a avut loc la Patinoarul Olimpic din Brașov, o locație destul de frumoasă și primitoare.


Mai avem încă o competiție destul de importantă. În perioada 9-11 iunie, vom participa la Oradea la Campionatul Național Școlar, o competiție care este cuprinsă în calendarul Ministerului Educației. Mai avem încă o competiție la care voi participa doar cu Daniela Doban: Campionatul Mondial de Para Karate, ce va avea loc la Anvers, în Belgia, în perioada 16-20 iunie. Ea va participa alături de încă șase sportivi din țară, de la Târgu Mureș și de la Cluj. Știind-o o luptătoare adevărată și cu o voință foarte puternică, sperăm ca și de la mondiale să venim cu medalie“, a declarat maestrul Zoltan Lipan, antrenorul tinerilor karateka de la CS Muncitoresc Reşiţa.

Cele mai citite

Related Articles